Културният министър на внезапна проверка в НДК

Снимка: Пресцентър на МК

Министърът на културата Боил Банов направи изненадваща проверка на ремонтните дейности в НДК.

Както е известно в Дворецът на културата текат усилени ремонти действия, свързани с подготовката на НДК да приеме делегатите от предстоящото европредседателство на България. Залите, които ще приемат министри, делегати, служители и журналисти, са в довършителна фаза, се посочва в съобщение на министерството на културата.

Зала 3 и прилежащите й 3.1 и 3.2, в които са предвидени основните събития от Председателството, са почти готови. Следва обзавеждане и тестване на системите.В Зала 10, в която ще заседават държавните и правителствени ръководители на страните членки на ЕС, се прокарват инсталациите и системите за сигурност, докато в зали 7, 8 и 9 основните строително-монтажни работи са изпълнени. В зала 6, фоайетата и кабинетите около нея, където ще се помещава Международният пресцентър, продължават ремонтните дейности. Всички фоайета, включени в обхвата на ремонта, са готови. Терасите са с нова хидроизолация и нови настилки.

Освен подготовката на сградата за Председателството в НДК тече и активна културна програма. Близо 100 събития ще се случат до края на годината. Билетният център работи на пълен капацитет, както и културните пространства – ДНК, „Перото”, Театър „Азарян“ и зала „42“.

Коментарите са ограничени.