ЗАГЛАВИЯ

Корнелия Нинова: БСП ще излезе със свои приоритети на Председателството

Корнелия Нинова Снимка: Пресцентър на БСП

Нашата позиция е, че трябва да положим всички усилия да съхраним Европа единна и силна, заяви соцлидерът

БСП ще излезе със свои предложения за приоритети по време на председателството на България на Съвета на ЕС, които ще предложи в българския парламент в подкрепа на правителството, но и в съответствие с нашите разбирания за бъдещето на Европа и мястото на България.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БНТ.

Тя участва в конференция на тема „Националните приоритети в контекста на българското председателство на ЕС“.

На прага сме на председателството на България на Съвета на Европейския съюз. Гледаме на това председателство като на възможност за България да бъде лидер в дискусиите за бъдещето на Европа и за възможностите на България в това общо бъдеще, каза соцлидерът.

Нинова и посочи, че това председателство се провежда в момент на големи предизвикателствата пред нашия общ дом Европейския съюз.

Нашата позиция е, че трябва да положим всички усилия да съхраним Европа единна и силна, с възможности да развива и своята същност като социална Европа на базата на ценностите, на които е съставен и функционира Европейският съюз. Смятаме, че трябва да обединим национални усилия всички политически партии, за да бъде това председателство успешно, да даде перспектива и път на ЕС, да очертае целите, както и да позиционира България и нейните приоритети в общото ни бъдеще, каза Нинова.

3 Comments

  1. Ами Курнелио, спечели изборите, направи правителство, сформирай мнозинстжво в парламента и тогава си развявай приоритетите…

  2. По-ще им отива да си проведат едно паралелно Председателствуване, така ще задоволят болните си амбиции и омраза. И от кога тази змия в човешки образ се загрижи за Европа? Или това са последните инструкции от Москва за заблуда на врага?

Коментарите са ограничени.