Вътрешният министър за Спас „Александър“: Със сигурност ще бъде обявен за издирване, той е калпазанин

Валентин Радев Снимка: МВР

Ако някой иска да мине метър и да си купи билет по-евтино, да страда, коментира вътрешният министър

Със сигурност ще бъде обявен за издирване, той е калпазанин. Това заяви вътрешният министър по повод измамника, станал известен с името Александър Николов, цитиран от Дир.бг.

Така Валентин Радев отговори на въпрос дали човекът, за когото се твърди, че всъщност е Спас Василев от Кочериново, ще бъде търсен от полицията, след като в ГДБОП вече има сигнали от 40 души, измамени във Фейсбук.

Радев обаче посъветва журналистите да питат прокуратурата докъде е стигнало разследването, макар говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова да заяви, че при тях няма сигнали и чакат материалите от антимафиотите.

По повод факта, че много от потърпевшите са измамени с обещания за евтини самолетни билети, министърът коментира:

„За този случай във Фейсбук ще кажа само едно – всички да внимават какво правят. Легалният начин да си купиш билети и всичко останало по правилата е на друго място. Ако някой иска да мине метър и да си купи билет по-евтино, да страда. Не мога да хвърлям сили и средства допълнително да предпазвам тези, които неблагоразумно вършат неща, които не са по правилата.“

Междувременно случаят започва да се разплита и от медиите.

Вече стана ясно, че Спас Василев е бил проверяван по сигнали за измами още през 2011 година, но преписката е била прекратена. Той излъгал своя бивша учителка, служителки на библиотеката и дори прокурори.

Коментарите са ограничени.