Цветанов се срещна с хърватския премиер Андрей Пленкович

Снимка от Фейсбук-профила на Цветан Цветанов

Получихме поздравления за икономическия ръст, който сме постигнали, съобщи зам.-председателят на ГЕРБ

В Загреб имах възможността да проведа работа среща с премиера на Република Хърватска Андрей Пленкович. Двамата разговаряхме в рамките на срещата на кампанийните мениджъри на Европейската народна партия.

Това написа в профила си във Фейсбук зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. И още:

„По време на срещата Пленкович даде висока оценка за работата на българския евродепутат Мария Габриел, с която се познава лично от годините, когато и той е бил евродепутат, и поздрави България за избора на Габриел за европейски комисар по цифровата икономика и цифровото общество. За мен беше удоволствие да предам на премиера на Хърватска специални поздрави от българския му колега Бойко Борисов.

От своя страна Пленкович също изпрати поздрави на своя добър приятел Борисов и изрази надежда, че двамата ще се срещнат още в четвъртък на Европейския съвет в Брюксел. Запознах Пленкович с политическата обстановка в нашата страна и икономическите показатели на България. Хърватският премиер ни поздрави за икономическия ръст, който сме постигнали и подчерта, че вече сме изпреварили и неговата страна.

В края на срещата запознах хърватския премиер и с приоритетите на българското председателство на ЕС като акцентирах върху европейската перспектива и сигурността на Западните Балкани“, информира Цветан Цветанов.