Спомен за „оградата“ – по времето на БСП беше подпирана с колове и пръти

Т. нар. "възпиращо съоръжение", строено по времето на управлението на БСП.

Още през 2015 година се е знаело, че новото съоръжение ще струва 4 пъти по-скъпо

Във връзка със скандалите около т. нар. „ограда“ /възпрепятстващо съоръжение/ , сравненията как било станало 4 пъти по-скъпо, отколкото при БСП /Орешарски/, колко било качествено и как през него се преминавало като през входа на Операта за постановката на „Валкюра“, Вевесети публикува снимка на оградата по времето на управлението на БСП/ДПС.

На него се вижда възпрепятстващото съоръжение без да е атакувано от мигранти и без да е подложено на природни стихии.

По-долу публикуваме текстът и снимката от сайта svilengrad24.com от 24 май 2015 година. Сайтът вече не може да бъде намерен. Цитатите са от bpost.bg

„В момента граничните полицаи са я подпрели на няколко места с колове и пръти, за да не се срине окончателно. Оказва се, че оградата може да бъде преодоляна само за минути. Незаконно преминаващите границата хора са я покривали с килимчета, за да прескачат бодливата тел. Други са я режели с ножици, а трети са прокопавали дупка под оградата, тъй като тя не е вкопана.

Новата 82-километрова ограда по границата с Турция ще е четири пъти по-скъпа спрямо досега изградената. Тя обаче по нищо няма да прилича на временно съоръжение и няма да може да се преодолява толкова лесно, колкото сегашната ограда, която вече се руши. Валът ще е по-висок, по-широк и по-добре вкопан в земята. Цената ще е около 90 млн. лв., като ще се строи без търг. Съоръжението ще се опита да коригира установените пропуски и слабости на сегашната ограда“.

Смятаме, че коментарите са излишни.

4 Comments

  1. Някой забравиха за критиките, които отнесе за тогавашната ограда един генерал, днес покойник! Светла му памет! От хистеризираната Йончева и нейните адепти взе да ми писва!

  2. Яко крадат и двете крила на БКП и ГЕРБ и БСП. Връх на цинизма е да се спори кой краде по-малко и кой е по малкото зло.

Коментарите са ограничени.