Пет извънпарламентарни партии поискаха обединение и курс към предсрочни избори

Снимка: бТВ
Без да формализират срещата и присъствието си на нея, партиите в дясно набелязаха темите, които ги сближават

Да бъде преборен моделът „Борисов“ и да се възстанови правовата държава – за това настояха на своя сбирка десните партии, които са извън парламента.

На срещата бяха ДСБ, „Да, България“, ДЕОС, „Зелените“ и БЗНС. Хора от СДС нямаше, съобщи бТВ.

Формациите се събраха в широк формат за пръв път след изборите.

Без да формализират срещата и присъствието си на нея, партиите в дясно набелязаха темите, които ги сближават. На първо място – борба с политическото статукво и корупцията.

„Основната цел на функционирането на модела „Борисов“ е едноличното управление и разпореждане, усвояване и присвояване на общите ни пари“, каза лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

Според десните обаче, този модел е успял да убеди Европа в своята състоятелност. Затова те започват изграждането на негова алтернатива.

Среща на десните
Снимка: bTV

„Защо този модел, който за огромна част от обществото е ясен, се възпроизвежда? И то се възпроизвежда на избори?“, попита политологът Даниел Смилов.

„Трябва да се готвим за избори. Заедно. И трябва скоро да сме в състояние да поискаме предсрочни парламентарни избори“, посочи лидерът на „Да, България“ Христо Иванов.

5 Comments

  1. Не обединение, а поредното разделение е тази сбирка. Поредното, което обрече автентичната десница на маргинализиране и превърна неокомунистическата ГЕРБ в „дясна“ партия.
    Кога така наречените „лидери“ в дясно ще разберат, че докато не се обединят ВСИЧКИ парчета на разбитата стара десница – нищо няма да се получи.
    Да включваш в „десницата“ меките ДЕОС, левите Зелени и БЗНС и „нито леви, нито десните“ Да България, а да оставяш извън нея автентични десни партии като СДС и ДБГ е просто подарък за ГЕРБ, гарантиращ им продължаване на безметежното доминиране вдясно.

    • БСП обединява присъдружните си партии.

  2. Сред присъстващите на форума се оказал и аташето на Руското посолство в София Владислав Иванов, отговарящ за вътрешната политика.Важното е,че са си взели рублите.От кога ДЕОС, „Зелените“ и БЗНС станаха десни партии?

    • То и комунистическите мутри от ГЕРБ са леви популисти, но „десни“ се наричат.

Коментарите са ограничени.