Спасиха децата в автобуса под Мальовица

Мальовица

Спасени са децата от автобуса закъсал на връщане от Мальовица, съобщи главен комисар Николай Николов пред Фокус. Децата са с аутизъм и са били на лагер, но при опита им да се върнат са се сблъскали с усложнената пътна обстановка.

„Вчера автобус е тръгнал към хижа „Мальовица“, за да вземе 20 деца, които са били на излет. Той обаче е закъсал и не е успял да достигне до тях, поради което се наложи нашата намеса. Разчистихме пътя с високопроходима техника, взехме децата и ги свалихме до автобуса“, обясни гл. комисар Николов.
Той посочи, че децата вече са се прибрали заедно с техните ръководители и учители. „Всичко мина нормално и спокойно. Притеснителното беше, че съобщението, което дойде при нас е, че бедстват 20 деца с аутизъм. Оттам дойде напрежението“, каза още гл. комисар Николай Николов.

Към настоящия момент се провежда и друга спасителна акция. Спасителни екипи се опитват да достигнат хижа „Христо Смирненски“ в пазарджишко, където има 17 човека, между които три деца и една бременна жена. Спасителите поддържат връзка с хората и се очаква да го достигнат в близкия час.