ЦИТАТ НА ДЕНЯ: Божидар Димитров за Мария Захарова

Божидар Димитров Кадър: Нова тв

„Нито Москва, нито Русия го е казала това, казала го е една пикла, която няма и цици, както всички рускини. Пикла без цици“.

– Историкът Божидар Димитров коментира в интервю за Нова тв изказването на говорителя на руското външно министерство Мария Захарова, че българските евреи са спасени от Червената армия.

„Погледни колко е слаба, външният й вид е ужасен. Тя не е говорител на Путин. Младоци като теб са седнали и написали, следвайки една мантра на руската пропаганда – Червената армия смаза 9/10 от Вермахта. Следователно Западът дължи демокрацията, благосъстоянието си, хубавия си живот на Червената армия“, каза още Димитров.

Той коментира и отношенията между България и Русия.

„Трябва да внимаваме, защото сме само една буболечка до мечката, защото дори без да иска, може да ни смачка. Само докато се обръща от хълбок на хълбок може да ни смачка“, каза Димитров, припомняйки думи на цар Борис III.

Божидар Димитров заяви, че не вижда тенденция в поведението на Москва към нас, защото Русия не ни смята за солиден фактор, на който да нанася удари.

Цялото интервю гледайте ТУК.

1 Коментар

  1. Браво професоре,на умните и великите хора е позволено да говорят всякак,а ти си велик българин!Чугунените русофили могат така да пишат само простотии ,за толкова им стига акълът,пък може би подкрепят и Местан ага,защото не видях да се опълчат така срещу неговото изказване. Ама не се учудвам,те не са българи,а гъзоблизци

Коментарите са ограничени.