Патриотите ще сезират прокуратурата за изказванията на Местан

Кадър: Нова тв

Сигнал до прокуратурата против лидера на ДОСТ Лютви Местан ще подадат от „Обединените патриоти“.

Това заяви депутатът от НФСБ Искрен Веселинов. Сигналът ще касае „опитите на ДОСТ“ да отдели колкото се може по-голяма част от турското малцинство в България така, че да обслужва интересите и целите на турската държава. Ако сте чели „Стратегическа дълбочина”, знаете каква е политиката на Анкара – за влияние чрез турски диаспори в чужбина, стана ясно от думите на Веселинов.

Той добави и, че очевидно Паметникът на Съветската армия не е паметник на освободители, след като беше провокиран в студиото на Нова тв от Евгений Михайлов.

Михайлов защити тезата, че с поредното си искане за признаване на турското малцинство в България – от края на октомври тази година, ДОСТ желае да се признаят нормални права за участие в социалния, обществен и политически живот на етническите турци в България.

Михайлов и Веселинов поведоха спор и кой какви права има в България. Ето, моето дете не може да учи за сметка на държавата турски език, докато децата на етническите турци могат, даде аргумент патриотът. А бившият режисьор контраатакува, че като слушал Искрен Веселинов, все едно слушал дейците на БКП за единението на нацията.

Припомняме, че с писмо от 30.10.2017 г., лидерът на ДОСТ Лютви Местан настоя в Конституцията официално да бъдат признати етническите малцинства в България. За такива Местан изброи турците, ромите, арменците и други.

Целия разговор гледайте ТУК.