Фейсбук: Дебил да съм за Иво Христов първа радост е за мене!

След възмущението от думите на депутата от БСП проф. Иво Христов, че 80% от населението са „дебилни“, социалните мрежи се вдъхновиха за весели публикации по темата.

Ето го и видеото, от което тръгна скандалът:

Потребител на Фейсбук го пародира, използвайки стихотворението на Иван Вазов „Аз съм българче“:

„Аз съм българче, обичам нашите планини зелени,
дебил да съм за Иво Христов,
първа радост е за мене!“

Бившият лидер на ДСБ Радан Кънев публикува виц:

„Говорили си Иво Христов – Песимиста и Иво Христов – Оптимиста. (На елегантен коктейл на Ротари клуб – Раднево си говорили, разбира се. Наоколо всички можели да се подписват, на руски даже…)

„Европа вече загина, светът ще свърши до няколко години, американците ни таковаха таковата, един вид, #ВсичкиШеОмрем. Дори Путин вече няма да ни оправи…“ – мрачно споделил кошмарите си Песимиста.

„Ще ни оправи, о, ще ни оправи…“ – ведро, с лек френски акцент, отвърнал Оптимиста“.

Авторът на сайта „Не!Новините“ Самуил Петканов пък направи каламбур с изказването на бившия шеф на НИМ, че говорителката на руското Външно министерство Мария Захарова е“пикла без цици“:

„Иво Христов: 80% от българите са дебили!

Божидар Димитров: И половината нямат никакви ц*ц*!“.

Ето коментар и от общинския съветник от „Глас народен“ Венци Мицов:

„Все пак има нещо оптимистично в теорията на доцент Иво Христов.
Само допреди четвърт век 100 процента от българите гледахме насила руска телевизия а в химна на всичките 100 процента българи присъстваше насила куплет за Москва.

Това, че от тия 100 процента само 80 станахме “дебили” си е постижение…“

А блогърът Асен Генов написа:

„ИСТИНАТА ЛЪСНА!!! Скъпи приятели, проумях! Моят неспокоен, търсещ ум достигна до прозрението, че Иво Христов е прав! Уверете се сами! Светлана Шаренкова твърди, че „над 80% от нашия народ изразява симпатии към Русия и към водената от президента Путин политика…“ Сиреч, 80% са русофили. Същото твърди и руският посланик Анатолий Макаров, според когото „80% от българите се определят като русофили“… Прав е Иво Христов да твърди, че „80% от населението са дебилни и не могат да се подписват…“ Явно става дума за една и съща прослойка…“

Междувременно БСП отказа да поиска оставката на проф. Христов с мотива, че и премиерът Бойко Борисов е обиждал народа на „лош материал“, но дори не се извинил, както направи той.

По-рано депутатът от гражданската квота на левицата се оправда мнението си, че 80% от българите „дори не могат да се подписват“ с думите, че “дебилен” e медицински термин, използван и като художествен похват, но очевидно е интерпретиран неправилно“.

Терминал също не подмина коментара на Иво Христов.

1 Коментар

Коментарите са ограничени.