Задържаха заподозрян за взривения банкомат, чакат го до 10 г. затвор

Полиция

Районна прокуратура – Дупница е привлякла в качеството на обвиняем Г. Динев (на 34 години) като участник в обира на банкомата в Сапарева баня.

На 09.11.2017 г. , около 03:20 ч., в гр. Сапарева баня, от офис на банка ДСК ЕАД на ул. „Княз Борис I“, в съучастие с Т. Богданов, К. Микев и Кр. Йорданов, в качеството му на помагач, обвиняемият Динев умишлено улеснил противозаконно отнемане на чужда движима вещ.

Той управлявал лек автомобил „Фолксваген Кади“ и осигурявал безпрепятственото придвижване на друг лек автомобил – марка „БМВ Х5“, с който било извършено престъпното деяние.

Чрез взривяване на вратата на АТМ – устройство бил отнет сейф, съдържащ касета с парични средства в размер на 9 000 лева. Обвиняемият Динев е задържан с постановление на прокурор в РП-Дупница за срок до 72 часа.

За престъплението, в извършването на което е обвинен, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от една до десет години.

Останалите трима Богданов, Микев и Йорданов все още издирват. Вчера те бяха търсени в гората край с. Боснек, Пернишко, от доста служители на реда, но безуспешно.