Нова тв: Анна Цолова и Виктор Николаев не дължат данъци

Анна Цолова и Виктор Николаев Снимка: Нова тв

„Нова Броудкастинг Груп“ излезе с позиция, в която защити водещите Анна Цолова и Виктор Николаев от неверни твърдения за данъчни задължения.

От телевизията заявиха „пълната си подкрепа към своите колеги, както и към усилията им да защитят правата и репутацията си“.

Повод за становището са публикации в някои медии, в които беше съобщено, че проверката по сигнала, внесен срещу журналистите от бившия им колега Николай Бареков, е открил нарушения. Преди няколко месеца евродепутатът обяви, че сигнализира НАП и дори прокуратурата, че двамата са се сдобили с имоти, които не могат да си позволят с доходите, които получават.

Според закона резултатите от проверки срещу физически лица не се оповестяват, освен ако самите те не искат.

Вчера излезе непотвърдена информация, че при проверката на Николаев агенцията е открила „огромни изразходени суми, за които няма документи“, че му предстои „с начет за десетки хиляди левове“, както и че го свалят от ефир.

Подобни слухове бяха разпространявани и за Цолова, която преди време беше свалена като водеща на сутрешния блок. Обяснението беше, че подготвя свое предаване, но тъй като до момента то не е тръгнало, се твърдеше, че данъчната проверка има общо с това, припомня Дир.бг.

От телевизията заявиха още:

„Във връзка с появилите се неверни твърдения в публичното пространство, свързани с имущественото състояние на водещия на сутрешния блок на NOVA Виктор Николаев, както и на бившата водеща на предаването Анна Цолова, резултатът от извършената и приключила през изминалата седмица данъчна проверка доказва, че няма разминавания и нередности между декларираните от тях приходи и реалното им имущество.

Според документ от Национална агенция за приходите – Териториална дирекция София, средствата, използвани от Виктор Николаев за закупуването на жилище, са с легален произход и са надлежно декларирани“.

1 Коментар

  1. козлодуйбгинфонямадостьпнакомпютьр

Коментарите са ограничени.