Млада жена залята с киселина. Обвинява бившия си мъж, полицията го пусна

Кадри: Нова тв

Млада жена от Велинград беше залята с киселина. Тя разпозна като нападател бившия си мъж, когото напуснала преди 5 месеца и поискала развод, съобщи Нова тв.

32-годишната Бела е била нападната пред дома си, докато се връщала от магазина.

Бившият й първо налетял да я бие, нанесъл няколко удара, а после плиснал върху лицето й изгаряща течност, вероятно киселина.

Жената по чудо успяла да се измъкне и да влезе вкъщи. Има изгаряния по лицето, по шията, по ухото и тялото.

„Много я е страх, много е уплашена. Не иска да говори с никого, освен с мен и сестрите си. Заплахите към нея продължават – не само към нея, но и към сестрите й. Имам четири момичета – страх ме е за тях“, разказа бащата на пострадалата за „Здравей, България“.

Той заяви, че Бела е била жертва на системен тормоз – физически и психически.

„Бившият й мъж бие и тормози и децата. Чупил й е носа. Той иска да отиде да я довърши. Няма да кажем в коя болница е, защото ни е страх“, допълни бащата.

Той е категоричен, че именно отхвърленият бивш е извършителят на престъплението: „Тя ми каза, че мъжът й я е залял. Излязох да го гоня и видях колата му да се отдалечава“

Заподозреният пък е задържан за 24 часа, но после е освободен от ареста поради липса на свидетели.

„Той трябва да бъде задържан. Показанията на самата жертва са достатъчни“, беше категорична бизнесдамата Мария Бонева. Преди години тя също стана жертва на нападение с киселина.

„Това не трябва да остане ненаказано. Семейството трябва да си наеме адвокат. Ако няма възможност, аз ще им помогна“, обеща Бонева в студиото на сутрешния блок.