Коледните добавки ще се дават с декемврийските пенсии (допълнена)

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков

Социалният министър Бисер Петков съобщи пред журналисти в МС, че  коледните добавки в размер на 40 лева ще бъдат получени заедно с декемврийските пенсии, чието изплащане започва от 7 декември, съобщи БТА.

Днес правителството прие постановление за допълнителен трансфер по бюджета на Държавното обществено осигуряване в размер на 49,3 млн.лева за изплащането на коледните добавки за част от пенсионерите. Парите ще бъдат осигурени чрез преструктуриране на разходите на НОИ, каза министърът и напомни, че тази година има значително преизпълнение на приходите от осигурителни вноски по бюджета на Държавното обществено осигуряване.

Коледна добавка ще получат пенсионери, на които към декември изплащаният размер на пенсията е до 321 лева включително. Това е предлаганата линия на бедност за 2018 г., каза министърът. По данни на НОИ 1,232 млн. пенсионери получават такива пенсии и ще получат коледни добавки, което е около 57 процента от всички пенсионери.

В отговор на въпрос социалният министър каза, че тази и миналата година броят на пенсионерите, които получават добавката, е приблизително равен.

„Доброто състояние на икономиката и добрата работа на приходните агенции ни дадоха възможността да вземем решение на Министерски съвет за отпускане на 50 млн. лв. за пенсионерите за Коледа. Над 1 232 000 възрастни хора ще получат по 40 лв. добавка към пенсиите си за месец декември“, коментира Борисов.

4 Comments

  1. Нещастник. Каква самодоволна усмивка, че има 1.322 млн пенсионери под прага на бедност. Докога недоразумения ще решават съдбите ни? Омерзена съм.

  2. Ако, тенденцията продължи да се пидпомага най- бедното население от пенсионери в Република България, то аз призовавам, не плащайте вноски за пенсия, след време държавата така или иначе ще Ви подпомага, …

  3. Ако, тенденцията продължи да се пидпомага най- бедното население от пенсионери в Република България, то аз призовавам, не плащайте вноски за пенсия, след време държавата така или иначе ще Ви подпомага, …

  4. Ако, тенденцията продължи да се пидпомага най- бедното население от пенсионери в Република България, то аз призовавам, не плащайте вноски за пенсия, след време държавата така или иначе ще Ви подпомага, …

Коментарите са ограничени.