Ивайло „Нойзи“ Цветков: Имам идея как дясното в България може да излезе от затворения кръг

Ивайло "Нойзи" Цветков Кадър: bTV

Трябва да се борим за създаването на реална средна класа, където малкият и средният бизнес да се развиват, заяви той

„Според мен решението за дясното в България е в по-младото лидерство”, каза Ивайло „Нойзи“ Цветков в студиото на „Тази сутрин” по bTV по повод евентуалното дясно обединение.

„В дясното тече едно нервно говорене за обединение на всяка цена. Това ми прилича на слепване на парчета, които няма да изпълнят един стар и важен принцип – резултатът от нещо трябва да е по-голям от механичния сбор на неговите части. Това е проблем, върху който трябва да се работи”, смята Цветков.

Според него политическата класа трябва да работи за т.нар. „уелфеър стейт” – социална държава.

„Трябва да се борим за създаването на реална средна класа, където малкият и средният бизнес да се развиват”, коментира Цветков.

Той допълни, че има идея как дясното в България може да излезе от затворения кръг. „Подобно нещо се е случвало през 1996 г. – инициативни комитети по места, които работят за това да има вътрешни избори, пирамидално да доведат до избора на един единствен лидер. Подобно на избора на Петър Стоянов”, коментира Цветков.

Той допълни, че най-важното за дясното е да се върви към неприкосновеността на частната собственост, гарантирана от върховенството на закона.