Ангелкова: Втори лифт в Банско няма да има и следващата зима

Николина Ангелкова Кадър: btvnovinite.bg

По повод предстоящия зимен сезон туристическият министър каза, че се очаква ръст в бранша между 5 и 10%.

 

Втори лифт в зимния ни курорт Банско няма да има и следващата зима. Това мнение изрази министърът на туризма Николина Ангелкова в студиото на „Тази сутрин” по bTV.

По думите ѝ няма как да се ангажира със срокове, но няма да е следващата зима.

„Отново сме в съдебна процедура, обжалва се управлението на „Природен парк Пирин”, после трябва да има заявено инвестиционно намерение – не мога да се ангажирам със срок кога ще има втора кабинка”, поясни тя.

„Винаги сме подкрепяли изграждането на втори лифт, съобразно всички правила”, допълни Ангелкова.

По повод предстоящия зимен сезон туристическият министър каза, че се очаква ръст в бранша между 5 и 10%.

Тя добави, че строителството в природния парк е категорично забранено, като се позволява единствено изграждането на спортни и транспортни съоръжения.

Вчера Министерството на туризма организира дискусия, в която са взели участие много хора от бранша, по повод предлаганата тотална забрана и премахване на всички преместваеми обекти от българското Черноморие.

„Премахването на тези обекти ще създаде голямо напрежение и се обединихме около това да има тотален контрол”, поясни Ангелкова.

Според нея всички подобни промени трябва да се дискутират с обществото преди да се взимат решенията.

Тоталната забрана за преместваемите обекти беше предложена от вицепремиера Валери Симеонов. „Нормално е в един екип, както в една къща, да има различни мнения по темите. Тук надделява мнението на обществото, а моето мнение се формира след тяхното”, поясни Ангелкова.

Цялото интервю гледайте ТУК.

2 Comments

  1. Е как искате да има каквото и да било в България, при положение, че всеки може да си подава жалби до откат и накрая да се провалят всякакви инвестиции. За това и имаме този колосален спад на чуждестранните инвестиции и толкова фирми се изнесоха от България като производство.

  2. Но все пак по-важното е да го има след 2-3 години, отколкото никога.

Коментарите са ограничени.