Главчев избран за член на две комисии в НС

Димитър Главчев. Снимка: Вевести.бг, архив

Бившият председател на Народното събрание Димитър Главчев беше избран от депутатите за член на комисиите по външна политика и бюджет и финанси.

По предложение на председателя на парламентарната група Цветан Цветанов новият председател на парламента Цвета Караянчева беше освободена от Комисията по земеделие и от тази по регионална политика и благоустройство.

Мястото й в Комисията по земеделие зае Ирена Димова от ГЕРБ, която бе освободена от Комисията по труда, социалната и демографската политика.
В Регионалната комисия Караянчева пък беше заменена от Атанас Ташков от ГЕРБ, който бе освободен от Комисията по външна политика. На негово място бе избран Главчев.

Член на Комисията по труда и социалната политика стана Галя Василева от ГЕРБ, която бе освободена от Комисията по бюджет и финанси и там влезе Главчев.

По предложение на ПГ на „Воля“ също бяха направени рокади в две комисии. Кръстина Таскова от „Воля“ бе освободена от членството си в Постоянната комисия по бюджет и финанси, а на нейно място бе избрана Дора Христова от същата парламентарна група. Таскова стана член на Комисията по здравеопазване, а  Христова бе освободена от Комисията по вероизповеданията и правата на човека.