Шефовете на „Мис България“ ще съдят фотографа на „грозните“ снимки на Мис България

Мис България 2017. Снимка от Фейсбук

Шефката на конкурса Мис България ще съди фотографа на грозните снимки на Тамара Кочорапова. Тя готви да заведе цели 6 дела за уронване на престижа на конкурса й, съобщи Новини.бг като се позова на HotArena.

„След няколко дни вадим протоколите в едно от най-сериозните предавания и подготвяме вече 4 дела на физически и 2 на юридически лица“, обяви Ирина Папазова.

Тя го прави заради изявления на хора от журито, които заявиха, че не са гласували за Тамара. Сред тях бяха Наталия Гуркова, Антония Петрова, Иво Танев, Мария Бонева, Марина Войкова и Габриела Кирова.

„Спокойно, няма да се отървете от нас. Ще започнем да ви изскачаме и от хладилника. Но хората са казали – да би мирно седяло, не би чудо видяло“, коментира още Папазова.

И тя, и избраната за Мис България, обвиняват фотографа Валери Захов, че целенасочено е пуснал 2-3 снимки след конкурса, за да ги компрометира. Той обаче е категоричен, че няма целенасочена атака към новата миска и няма никакви допълнителни обработки на снимката, която скандализира обществото.

„Снимките изобщо не са манипулирани, просто ги публикувах съвсем естествено“. Той призна, че като визия само Тамара и още няколко участнички са имали съвършено тяло. „Но тя не излиза гола да я снимат, търси се лице“, уточни Захов.

Ето и позицията на Валери Захов, публикувана в личния му профил във Фейсбук:

Източник: Фейсбук профила на Валери Захов.

Снимка 1: Валери Захов – конкурс Мис България
Снимка 2: Валери Захов – конкурс Лейди България
Снимка 3: screenshot bTV
Снимка 4: Пламен Колев HiLife – конкурс Мис България
Снимка 5: личен архив – конкурс Мис България
Снимка 6: личен архив – конкурс Лейди България

Тъй като тенденциозно бях обвинен в професионалните ми качества като фотограф, си направих труда да събера снимки на новата Мис България от различни източници и конкурси. Видно е, че на последния конкурс вината не е в „нашия телевизор“. Със същия успех могат да бъдат обвинени в „кофти“ снимки както и осветителите, така и гримьорите за неподходящ грим. Видях и редица мнения на утвърени фотографи, които професионално споделиха мнението си.

Мотото на конкурса беше влиянието на социалните мрежи върху нас и това е нагледен пример как обществото може да реагира, за разлика от обществените медии, където една новина може да бъде манипулирана и представена по различни начини.

Както е известно българина „най-обича да мрази“ и с успех постига това чрез социалните мрежи. Редица личности са подложени от „Осанна“ до „Разпни го“. Типичен пример за това са Христо Стоичков, Григор Димитров, Националния отбор и т.н. Така се случи и с последната Мис България.

Надявам се, че с благотворителна кауза, с която се натоварва една Мис България, новата носителка на короната ще опровергае негативния вот, който събра с появяването си в медийното пространство. С удоволствие и аз бих помогнал за това. Успех!