Нено Димов: С коли до пистите уврежда повече природата, отколкото с лифт

Министърът на МОСВ Нено Димов. Снимка: бТВ
Извозването с коли до ски пистите е много по-увреждащо за околната среда, отколкото това с лифт. 
Това каза министърът на околната среда и водите Нено Димов на кръгла маса за проектите на решения на Министерския съвет за Национален парк „Пирин“ и за „Ски зона Банско“, предаде агенция „Фокус“.

„Искаме да направим така че на Банско хората да не чакат на опашка. Второто нещо е, че извозването с коли до пистите е много по-увреждащо за околната среда, отколкото това по електрически път. Третото е, че границите на концесионната територия по никакъв начин не се променят от договора през 2001 г. Четвъртото е, че всички сме съгласни, че дигитализирането на границите ще даде по-голяма възможност за контрол от страна на държавата“, коментира Димов и уточни, че е имало една редица от въпроси, които са били поставени.

„Концесията е отложена от МС. За плана за управление тече срок до 22 декември за достъп до обществеността“, каза още министър Нено Димов.

2 Comments

  1. Цитирам част от един не мой коментар, но все едно е мой: „Димов, Нено, дръж се на положение и не се подавай на простотията и наглостта на самозванци, които са толкова еколози, колкото аз съм Бионсе! Не съм стъпвала на митинг от 1990 г., но ако трябва ще дойда. То тоя рекет вече не се търпи! Некакви гризачи от телевизиора ми обясняват как аз не искам да има лифт на Банско. естно казано време е за нов митинг на Орлов мост като онзи на 7 юни 1990 г. и то не в преизборна кампания. Банско и банскалии го заслужават. “

    Стига терор от страна на петима добре платени рекетьори, присвоили си правото да диктуват в полза на своите доходи!

  2. След този срок – никакво отлагане. Аман от „зелени“ рекетьори!

Коментарите са ограничени.