Бойко Борисов след среща с Тереза Мей: Лошо нещо е Брекзит и трябва да го преодолеем (снимки+видео)

Пихме английски чай, като дойде в България, ще я черпя кисело мляко, каза премиерът

Въпреки процесите, които текат между Европейския съюз и Великобритания, България очаква Обединеното кралство да остане стратегически партньор на Съюза по ключови въпроси като сигурността и борбата с тероризма. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Лондон пред министър-председателя на Великобритания Тереза Мей.

„Тя благодари на България за помощта в борбата с организираната престъпност, тероризма и трафика на хора. Също така подчертах, че очакваме подкрепата на Лондон за интеграцията на страните от Западните Балкани, какъвто е един от основните ни приоритети по време на председателството“, сподели премиерът.

Тереза Мей ми обеща българските ученици във Великобритания да държат матура на майчиния си език. Това обяви пред български журналисти Бойко Борисов в Лондон, след като британският премиер го посрещна на „Даунинг стрийт“ 10.

„Оптимист съм за това, което обясних. Тя ме разбра и обясни, че е особено важно българският език да е достатъчен за децата във Великобритания и да държат матурата на български език“, добави премиерът Борисов.

„Надеждите за Западните Балкани са големи – не само за инфраструктурата. Надявам се, че с Ципрас и Заев ще стигнем и до решение за името, трябва да се реши този въпрос, за да може Македония да върви по пътя на ЕС и НАТО, това е жизнено важно за нас“, коментира още той.

„Много съм щастлив, че с Туск и Юнкер се започна темата с конкретните параметри. Канят ме, не защото съм толкова хубав, а това, което направихме за Балканите, се вижда. Лошо нещо е Брекзит и трябва да го преодолеем“, заключи българският премиер.

„Винаги сме твърдели, че и Израел, и Палестина, и народите им са ни приятели. Мен ме касае това, което се случва на Балканите. В Йерусалим тепърва ще се развиват нещата“, каза Борисов по повод решението на американския президент Доналд Тръмп за Йерусалим.

„Февруари има среща на балканските лидери с Европейската банка, ние сме я потвърдили. След като най-големите банки в света искат да финансират инфраструктурните проекти, значи сме стигнали до много по-далеч от голите думи“, каза премиерът.

Светът вече са развива толкова бързо, че само обединени може да постигнем нещата. Говорихме и по темата за киберсигурността, допълни той.

Пихме английски чай. Казах й: „Дай го този английски чай, да го видя“. Като дойде тя в България ще я черпя с кисело мляко, заяви премиерът.

Вижте снимки от правителствената информационна служба:

 

3 Comments

  1. Uvajavam vsichko koeto pravi za i v Bulgaria!
    Derzai Boiko!
    Njama kak da ne te aplodirame!

  2. … що само го водят да бълва простотии и да ни излага, и да създава грешно впечатление за България.

Коментарите са ограничени.