ГЕРБ във Фейсбук: От НИКОГА ПОВЕЧЕ до ЗАВИНАГИ!!!

ГЕРБ-Кличко.JPG-фЕН

 

Социалните мрежи отдавна се превърнаха в петата власт. Освен политици, общественици и випове, и обикновените хора получиха възможност да оповестят пред света, използващ интернет, какво мислят за събитията и хората по света и у нас.

 

Групите във Фейсбук пък не от вчера събират хора с еднакви възгледи по определени теми, които имат възможност да обсъждат, споделят или просто да тролят онлайн.

Решихме да ви запознаем с виртуалните общности, посветени на ГЕРБ, тъй като са толкова многобройни, разнообразни и показват всички нюанси на народната любов и омраза.

Потребителите се обединяват както около Аз избирам ГЕРБ!, така и около Аз НЯМА да гласувам за Бойко Борисов и ГЕРБ. С еднаква страст българите зявяват НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ! и С ГЕРБ ЗАВИНАГИ!!!

Няма да се спираме върху всички групи, тъй като са твърде много, ще ви представим само най-любопитните и с най-много потребители. Запазени са оригиналните правопис и пунктуация както в имената на групите, така и в описанията им.
От осанна…
РЕФОРМИТЕ НА ГЕРБ

Една от най-сериозните групи с повече от 3500 участници.

„Създадох отворената група „РЕФОРМИТЕ НА ГЕРБ“ с идеята да публикуваме на едно място разнообразна информация за реформите, които текат в момента, инициирани от всички власти в България – законодателна, изпълнителна, съдебна. Също – и от местната власт“, пише в информацията за групата политолингвистът доц. д-р Любима Йорданова, М.А.

Засега всички ние можем да публикуваме това, което ни вълнува за свършената работа от управлението на ПП ГЕРБ. Без хвалебствия. Просто свършената работа и с какво е полезна тя за хората, посочва тя.

ГЕРБ в сърцата ни!

С ГЕРБ В СЪРЦЕТ0, С ГЕРБ ЗАВИНАГИ!!!

освен новините за партията на Бойко Борисов, участниците споделят и вести за служебния кабинет, за културни събития и какво ли още не.

Гласувай за ГЕРБ спаси България

Създателите пишат: При управлението, на ГЕРБ имаше финансова стабилност, ако сега бяха на власт втори мандат, положението щеше да е много добро за страната. Не финансовия колапс който е в момента. За това мислете, като ходите да гласувате, и най важното за кой гласувате. Никога БСП И ДПС на власт повече, както и тяхните сателити, който финансират.

ЖЕНИ-ГЕРБ ИСТИНСКИ И ДОСТОЙНИ

Групата е създадена „за всички жени които вярват в бъдещето на България и ГЕРБ, ценят достойнствата на българската жена, които са много, но основното е вярата в себе си и тази вяра я предава на поколенията.“

… до разпни го!

„Добрия тон и уважението към опонента са задължителни! Инакомислещите,свободно могат да изразят своето мнение! Нямаме нищо общо с групата с подобно наименование „никога повече герб“, предупреждават в групата Наистина НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ.

Не допускайте герберасти да ни управляват!

Групата реагира светкавично и веднага след встъпването в длъжност на служебното правителство започнаха да публикуват материали от сайтове, които критикуват кабинета Близнашки.

ГЕРБ – ОПАСНА ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ

Заявяват: „Когато един смешник забавлява народа,това е комедия.Когато същият този смешник води народа,е трагедия!“

#ДАНСwithГЕРБ 
Създателите пишат: „Днешните протести като еманация на жаждата на ГЕРБ за връщане във властта !“ В групата се споделят освен новини от политическия живот, и статии за скритите цифри в личните карти, „Вълшебна бабина рецепта стопява кисти! (ВИДЕО)“ и други.
ГЕРБ В КОЛАЖИ

Заявяват, че ще поместват „НАЙ – БОГАТАТА КОЛЕКЦИЯ ОТ КОЛАЖИ И КАРИКАТУРИ ПОСВЕТЕНИ НА КОНЦЕПТУАЛНАТА , ПРОЦЕДУРНА И ЛИНГВИСТИЧНА ПАРОДИЯ ГЕРБ .“

ГЕРБ–> МАФИЯТА <–

„Това ли ще са хората които отново ще ни оправляват? И ще продължават да ни маниполират и да провалят държавата ни? Никой не чува гласът на Българина или всъщност няма значение какъв е гласът на Българина. Мафията – ГЕРБ си наглася нещата. Нека всички се съберем в тази група и да покажем ИСТИНАТА. Действителния и реалния глас на Българина. Т.е. ,че не искаме ГЕРБ на власт“, пишат създателите на групата.

НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ И МИШО ШАМАРА

В информацията им се посочва, че това е „Група в която ще се описва ежедневието на банканския селяндур и шизофреничен психопат…….и другите психопати!“