Валери Симеонов с гневен статус във Фейсбук: Пак ни извъртяха!

Валери Симеонов Снимка: Вевести.бг, архив

„Пак ни извъртяха! Депутати от ГЕРБ и ДПС промениха току-що приетия Закон за концесиите по най-подлия начин – чрез преходни и заключителни разпоредби на Закона за ограничаване на административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност“, написа вицепремиерът Валери Симеонов в профила си във Фейсбук.

„Концесиите на плажовете ще се определят от Министъра на туризма, а не по общия ред, определен от Закона за концесиите. Това означава, че ще продължи по най-непрозрачен начин раздаването за по 20 години (а може и повече) на приближени фирми и групировки. Явно при това ръководство на Министерството, България няма да има съвременен и прозрачно-регламентиран туризъм. Това е поредният саботаж на опитите за въвеждане на нормално управление и реална конкуренция“, обяснява недоволството си Валери Симеонов.

„Благодаря на колегите от Обединени патриоти, които се противопоставиха на предложението в пленарна зала. За съжаление, такива са правилата на демокрацията – ДПС+ГЕРБ – 100 „за“ срещу 43 „против“, изтъква вицепремиерът и допълва:

„И така, равносметката е:

Слънчев бряг север – Маджо
Слънчев бряг юг – ВИС
Несебър юг – ВИС
Поморие централен – братя Маргини
Бургас север – братя Маргини
Созопол Харманите – ВИС
Созопол централен – подготвен за братя Маргини
и т.н., и т.н.
Сараите на Доган – плаж Отманли – ДПС
На печелившите – Весела Коледа и честити нови 20 години концесии!“

1 Коментар

  1. Валери, Фауст сключва договор скрепен с кръв с Мефистофел за 24 год.”Отречи се от светия маздейски закон и ти ще намериш щастие на земята” -говори злият демон Ариман на Заратустра.ЦРУ И СДС сключиха същия договор, но без години. Всички за 28 год. намериха щастие в забогатяване
    то си в България. У нас спечели Мефистофел и душата ни по право отиде в Европейският съюз. Какво очаквате ВИЕ ? Държава , без душа.

Коментарите са ограничени.