Двама загинаха в катастрофа край Войнеговци, линейката с ранения се удари

Катастрофа

Линейката, която транспортира тежко ранен от катастрофа край Войнеговци, катастрофира на столично кръстовище.

Линейката се е ударила с лек автомобил на кръстовището на бул. Сливница и ул. Опълченска, съобщи БГНЕС, като се позовава на официална инфорация от МВР.

Шофьорът на линейката е ранен и е откаран за преглед във Военномедицинска академия. На мястото на инцидента е пристигнала друга линейка, която да откара пострадалия от катастрофата край Войнеговци в болница.

По-късно стана ясно, че пострадалите при катастрофата с линейка шофьор и лекар са изписани за домашно лечение. От пресцентъра на ВМА, където са били транспортирани след произшествието, съобщиха, че шофьорът на линейка – 61-годишен мъж с инициали М.С., е с рани и контузии по лицето и носа и леко изкълчване на дясна раменна става.

Пострадалият доктор – 66-годишен с инициали Г.В., е с мозъчно сътресение и контузия на дясна тазобедрена става.

Двама души загинаха на място при тежка катастрофа край Околовръстното шосе на пътя за Войнеговци малко преди 9 ч. тази сутрин.

Лек автомобил е самокатастрофирал и се е ударил в дърво. На място са починали двама души, трети беше транспортиран към болнично заведение.

Полицията изяснява причините за тежкия инцидент. Предполага се, че в основата му е висока скорост на хлъзгавата пътна настилка.