Наистина ли ни е необходим Ахмед Доган?

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган

Евгени Петров, издател на Вевести.бг, от Фейсбук

Аз съм от хората, които от години твърдят, че Доган наистина е опитен политик, но съвсем не е надарен с някакви свръхполитически и стратегически дарби, каквито мейнстриймът му приписва.

По принцип тълпата винаги се очарова от тайнственото и странното.

С последната си позиция Доган казва това, което поне 80% от хората /не правя аналогии/ си мислят и анализатори,  и социолози твърдят.

Между другото – пука ми дали е дал добра или средно добра оценка на Карадайъ, или дали ще приемат обратно разни ДПС-бунтари.

Както и в Румъния, така и у нас подобни партии след 28 години са напълно излишни. Правата и свободите на гражданите са гарантирани от закона,  а не от присъствието на някакви партии, особено, когато са с дебело подчертано етнически електорат.

В този смисъл всякакви хвалби за „Патриота Доган“ са меко казано излишни. Както и самата партия ДПС, там няма нищо по-различно от проблемите на всички българи в бедните региони на страната.

Доган го знае и ако иска да е истински визионер, трябва да преструктурира тази партия. Опорката „патриоти-националисти във властта“ не е актуална – вижте Австрия и цялостните процеси в Европа.

Консервативното е в настъпление, либералното отстъпва. А в ДПС либералното е само в партийната централа. Редовият избирател на ДПС няма и грам понятие от „либералния вектор“.

В този ред на мисли БСП силно и категорично след краха 2013-2014 година трябва да преосмисли както отношението си към ДПС, така и към либералното като цяло.

Безспорно социалистите с ДаБГ, Зелените и т.н. могат да намерят много лесен и разбираем език.

2 Comments

  1. Днеска БСП-аря ще го клецкат,
    нека нови гащи си обуй! –
    и като избра си Кака Корни ,
    чака го големия Доганов Хуй.

Коментарите са ограничени.