Депутатът от БСП Манол Генов отива на съд за купуване на гласове

Манол Генов Снимка: Пресцентър на БСП

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу депутата от БСП Манол Генов и Николай Христев, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Генов, който загуби имунитета си, е обвинен за това, че на неустановена дата в средата на месец март 2017 г., в Асеновград, е предоставил имотна облага (парична сума в размер на 100 лв.) на мъж, който е свидетел по делото.

Парите са били предадени на свидетеля чрез Христев и друго лице, за да бъдат дадени на жители на Асеновград, с цел да бъдат склонени да упражнят избирателните си права в полза на Манол Генов като кандидат за народен представител, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Николай Христев пък е обвинен за това, че в периода от неустановена дата в средата на март до 25 март на два пъти е предоставил общо 900 лв. на две различни лица, за да бъде купен вотът на местни хора, пак в полза на Генов.

Предстои насрочване на делото от съда, уточниха от прокуратурата.

Именно името на социалиста Манол Генов беше замесено в скандала с премиера Бойко Борисов, който преди време заяви: „Ние като морален жест приехме оставката на здравния министър Николай Петров, в същото време в парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик, хора, които са купували гласове, и то от затворници, хора, които наричат българите дебили“.

Стана ясно, че лидерът на ГЕРБ е имал предвид именно Генов, за когото от прокуратурата заявиха, че е комуникирал дори със затворник, за да купува гласове, припомня Дир.бг.