Ванко 1 пак влезе в затвора

Ванко 1

42-годишният Иван Главчев, по-известен като рапъра Ванко 1, отново е в затвора, след като бе осъден от Софийския районен съд за шофиране в пияно състояние, съобщи Дир.бг.

На 14 ноември м.г. Ванко 1 е бил заловен от столични полицаи да шофира лекия си автомобил „Мерцедес Е250“ в нетрезво състояние. Химическата експертиза, направена в УМБАЛ „Света Анна“, е показала, че рапърът е седнал зад волана с 1,3 промила алкохол в кръвта.

Главчев е задържан и е образувано досъдебно производство. Той обаче е успял да се споразумее с прокуратурата, а споразумението е одобрено от Софийския районен съд на 13 декември м.г.

Магистратите са постановили ефективна присъда от 3 месеца затвор и са отнели правото на Ванко 1 да шофира за срок от 1 година. Тъй като рапърът е с постоянен адрес в Пловдив, решението на столичните съдии е изпратено за изпълнение на пловдивската прокуратура и Главчев вече е приведен в затвора в града под тепетата.

През 2003 г. Иван Главчев бе задържан и обвинен за сводничество, организиран престъпен трафик на жени и незаконно притежание на оръжие. Той бе осъден на 12 години затвор, но заради прословутата поправка на чл. 155 от Наказателния кодекс, с която драстично бяха намалени наказанията за сводничество, Ванко 1 излежа едва половината от присъдата си.

Поправката стана известна като „Ванко 1“, а скандалът бе наречен от тогавашния председател на Народното събрание Георги Пирински – „парламентарен гаф на 2006 г.“, припомня Дир.бг.

1 Коментар

  1. Ох, ами „тишината в спалнята“ не е в парламента, сега к’о прайм!

Коментарите са ограничени.