Стефка Янорова играе призрак в „След репетицията“ в Армията

Снимка: Иван Дончев

В Театър „Българска армия“ се задава премиера. Първата нова постановка е „След репетицията“ на И. Бергман, а на сцената се срещат Стефка Янорова, Гергана Плетньова и Веселин Ранков под режисурата на актьора Валентин Ганев.

Не гледам на себе си като на професионален, сериозен режисьор, а като на човек от театъра, който, заедно със свои колеги, се опитваме да стигнем до един резултат, каза Ганев пред bTV.

По думите на Янорова обаче може само да съжалява, че репетициите свършват. НО всяко нещо трябва да приключи по някакъв начин, нашето ще приключи с премиера, пошегува се тя.

В пиесата тя играе призрак.

Режисьорът на спектакъла, Валентин Ганев споделя: „Репетицията е повторение, проба, търсене, лутане, откриване, фантазия, бълнуване, страст, пот, смях, радост и мъка… – ЖИВОТ. Какво идва след репетициите? Представление. Ако погледнем на човешкия живот като на репетиция, след нея идва голямото представяне…  пред безкрая… или по-нататък… Къде е това след края на безкрая?…“

„След репетицията” е история за режисьор и две актриси. Би могло да се разкаже и така. Но как да опишеш емоциите на Артиста? Как да обрисуваш тънката граница между реалността, съня, спомена, мечтата…? Дали днешната любов не е просто носталгичен опит да преживеем отново отминалата? Имало ли е любов, или е било само роля?

Премиерните дати на постановката са 11, 15 и 27 януари.