Полицията: Най-вероятно бизнес интереси стоят зад убийството на Петър Христов

Снимка от фейсбук профила на Петър Христов.

”След получаването на сигнала за простреляното лице на ул. ”Ралевица“ 98 веднага са насочени полицейски патрули на място. Пристигайки, те установяват, че адресът не е 98, а 86 – 88. Лицето не е било на място. Транспортирано е от негови близки във ВМА, свързали са се с дежурния ни там. Започнали са действия по спасяването и реанимирането му, в 10.49 часа лицето е починало“. 

Това каза от мястото на убийството на бизнесмена Петър Христов, който беше застрелян тази сутрин в София, началникът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов.

След като са пристигнали на място полицейските сили местопроизшествието е запазено. Започнали са процесуално-следствени действия и оперативно-издирвателни мероприятия. Проверяват се всички версии. Бизнесът му има разностранни интереси, Петър Христов е с добра репутация в обществеността, не изключваме версии за личния му живот, уточни той.

„Най-вероятно бизнес интереси стоят зад убийството“, каза директорът на националната полиция Христо Терзийски.

„Към настоящия момент нямаме данни, че спрямо него са отправяни заплахи. Имал е фирмен автомобил със шофьор, който го е придружавал. Не установяваме да е имал интереси в търговия с високорискови акцизни стоки.“, добави още той.

„В момента той е във ВМА. Ще му бъде извършена аутопсия. И да знаем дали е избягал стрелецът, няма как да го кажем пред вас“, добавиха от полицията.

Кадър: Канал 3

 

Мястото на убийството. Кадър: Канал 3

Инцидентът е станал минути след 10:00 часа на столичната улица „Ралевица“, която минава през кварталите „Бояна“ и „Манастирски ливади“.

Стрелбата е станала непосредствено пред офиса му на улица „Ралевица“. Христов е убит с куршум в гърдите.

Откаран е в болница от шофьора си. Починал е половин час след като е бил вкаран в реанимацията на ВМА.

Петър Христов е роден на 17 ноември 1968 г. в Силистра, където майка му била учителка. Израснал е в Самоводене, където завършва основно образование. През 1983 г. е приет в Средно сержантско военно училище „Георги Измирлиев” – Горна Оряховица, в експерименталната паралелка на Министерството на отбраната, която завършва с отличие. После започва работа в министерството и е приет във ВНВУ „Васил Левски”. Завършва висшето военно училище в старата столица през 1991 г. и същата година напуска армията. През 2000 г. завършва магистратура по финанси в Свищовската стопанска академия.

През последните години Петър Христов се превърна в един от най-крупните предприемачи във В. Търново. През 90-те години на миналия век той бе президент на футболния клуб „Локомотив“ (Горна Оряховица).

Пeтъp Xpиcтoв е пpeдceдaтeл нa бopдa нa диpeктopитe нa „Пpoпъpтиc Meниджмънт Гpyп“, кoятo e coбcтвeник нa кoмпaниятa „Лaктимa“, която приватизира през 1996 г. „Фабриката беше западнала още когато я купих – казваше приживе той. – Сега тя е предприятие, в което работят около 100 души, а в съпътстващия го бизнес има още около 200 работни места“.

2 Comments

  1. В медии се появи се информация, че убитият е приятел на Цветан Цветанов.

  2. Задкулисието смени „самозапалванията“ със зверски убийства. По модела на убийствата в Москва, довели до войната срещу Чечения…

Коментарите са ограничени.