Валентин Радев: Наслушахме се на спекулации, експертизите показват, че Росен Ангелов е убил шестимата души в Нови Искър

Валентин Радев Снимка: МВР

Има около 95 експертизи за шесторното убийство, не всички са готови, но основните, на които се обосновава заключението, че Росен Ангелов е убиецът, са готови.

Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Валентин Радев, цитиран от „Фокус“.

В неделя криминалисти откриха тялото на 56-годишния Ангелов, заподозрян за шесторното убийство в Нови Искър, в изоставена къща в село Луково в Искърското дефиле. Той бе намерен с огнестрелна рана в главата.

Вътрешният министър съобщи още, че утре МВР и прокуратурата ще дадат съвместен брифинг, по време на който главният секретар на МВР и други експерти да сложат край на спекулациите по случая с доказателствата, които са безспорни в момента.

„По телевизията се наслушахме на спекулации във връзка с убийствата. Благодаря на медиите, които допуснахме много близо, може би минахме границата, но това няма значение. Обществеността беше информирана, притеснението беше общо“, посочи Валентин Радев.

През 2016 г. 85% са разкрити престъпления свързани с убийства. През 2017 г. – 100%, подчерта министърът, цитиран от БГНЕС.

Работим активно и по отвличанията, и по разбиване на банкоматите. По вчерашния случай с убития бизнесмен правим всичко възможно да разкрием какво е станало. Работим по всички версии. Първата е, че работим по неговия бизнес и личен живот, каза Радев.

Хубавата новина е, че и съдът работи с нас. Има ефективни присъди, коментира той.