Банскалии в защита на града и туризма: Нека Европа ни чуе!

Началната станция на лифта с поглед към връх Тодорка. Снимка: Вевести.бг

В протеста утре в София ще се включат между 500 и 600 души от „Юлен“

„Каня ви на 11 януари в София да се включите в националното шествие “ Искаме да караме ски в България“.

В деня, в който започва Българското председателство на Съвета на ЕС, в деня, в който Европа ще гледа към нас, ние искаме да защитим правото си да се развиваме, правото на България да има зимни спортове, да защитим Правителственото решение за Национален парк „Пирин“!

Кметът на Банско Георги Икономов

С този призив се обръща кметът на община Банско към привържениците на ски спорта у нас да подкрепят развитието на региона, на зимните спортове и изграждането на втора кабинкова въжена линия над курортния град.

Очаквам всички съвременно мислещи българи. Начало на шествието от ъгъла на „Витоша“ и „Патриарх Евтимий“, 18 часа, пише още Георги Икономов и благодари на известни спортисти за изразената подкрепа.

Сред тях са  Петър Попангелов, Радослав Янков, Александра Жекова, Ирина Никулчина, Христо Стоичков, Наско Сираков, Лъчезар Танев, Любо Ганев, Димо Тонев, Томас Лафчис, Мария Гроздева, Илиана Раева, Ути Бъчваров, Атанас Атанасов, Габриела Петрова, Георги Гетов и Тихомир Иванов! Те заявиха подкрепата си ЗА “каузата Банско”, ЗА една модерна и конкурентна България, ЗА една България, която да не бъде манипулирана от фалшиви защитници на природата. Нека подкрепим българските инвеститори, които не избраха да правят бизнес в чужбина, а създават работни места тук. Нека бъдем ЗА българското!

Нека заявим своята позиция и покажем, че истинските любители на планината и белите спортове сме много повече и се съберем на 11 Януари 2018 г., в 18.00 ч. на кръстовището на бул. Витоша и ул. Партиарх Евтимий. Ще проведем шествие по бул. Витоша до Министерски съвет, съобщава още кметът Георги Икономов.

„Аз искам да карам ски в България“

Цялото мероприятие се организира от сдружение „Бъдеще за община Банско“, което отправи покана към любителите на планината и на зимните спортове за участие в хепънинга.

Ето тяхното съобщение:

Здравейте приятели на зимните спортове в България,

Ние от сдружение „Бъдеще за община Банско“ ви каним на едно различно събитие на 11.01.2018г. в подкрепа на зимните спортове в България под надслов „Аз искам да карам ски в България“.

Снимка: Вевести.бг

Нека всеки, който обича ските и иска децата ни да карат ски и сноуборд в добри условия в България, излезе да се забавляваме в подкрепа на нашия любим спорт. На 11.01.2018г. шествието ще започне в 18 ч. от ъгъла на бул. „Патриарх Евтимий“ и бул. „Витоша“ и ще продължи в посока Министерски съвет до площад „Александър Невски“, където ще прерастне в концерт.

През цялото време DJ Sprite ще се грижи за доброто настроение на участниците в компанията на световния шампион по бийтбокс Skiller & Atesh и брейкденсърите от Pachoville Crew и Sofia City Breakers. Озвучаването ще се осъществи с уникален парти джип Хамър.

Около 19ч. се очаква шествието да достигне крайната си цел- площад Александър Невски, където ще започне концертът.

За добрия дух на феновете на ските и сноуборда ще се погрижат Елица Тодорова, братя Пищолски и Тита, заедно с Skiller & Atesh, DJ Sprite и брейкденсърите от Pachoville Crew и Sofia City Breakers

Каним и всички софиянци, които обичат да карат ски на Витоша и не искат лифтовете на ски зона „Алеко“ да са от детството им, да се присъденият към шествието и концерта.

Събитието се подкрепя от скиори и сноубордисти от всички зимни центрове в страната.

Цялото мероприятие е в подкрепа на правителственото решение за развитие на зимния туризъм и се финансира изцяло, включително и концерта от Сдружение „Бъдеще за община Банско“.

Между 500 и 600 души от „Юлен“ ще се включат в протеста

Иван Обрейков

Въпреки, че не сме сред организаторите, ще участваме в мероприятието в София, защото сме лично засегнати и потърпевши от рестрикциите, които искат да ни наложат.

Това каза специално за Вевести Иван Обрейков, маркетингов директор на „Юлен“ АД.

Тези които не са на работа ще участват, това значи между 500 и 600 души. „Юлен“ дава работа на около 800 човека. Естествено е, че хората, на които даваме работни места искат да изразят своята позиция.

Той за пореден път изрази учудване откъде еколозите са взели цифрите 333 км. писти, които щели да се строят в Пирин, без да има инвестиционно намерение и ги нарече „изсмукани от пръстите“.

Иван Обрейков нарече „мираж“ заканите на зелените да подадат сигнал до ЕК за нарушаване на европейското законодателство, от което България щяла да бъде осъдена.

Комисарят по екологията Кармену Вела каза пред БНТ, че досега няма такива нарушения, припомни маркетинговият директор на „Юлен“.

 

6 Comments

 1. ако бех софианка и аз щех да викам срещу зелено- червните

 2. Oooooo, зелени боклуци :))) Ай лайк дъ лозунг :)))

 3. ГЕРБ-БСП-ДПС-ОП е равно на мафия. Оставка! слуги на мафията на КОЙ!

 4. А иначе, петте партии си го заявиха ясно (ФБ профили):

  „Пак казвам, аз не съм еколог, не съм зелен активист, дори не разбирам в детайли от опазване на биоразнообразието. Не ми трябва!

  Казусът #Банско вече не е екология. Не е екология от години. Но в последния месец това е последен рубеж. На него хората излизат за да отбраняват спазването на правила и закони.

  В България правилата и законите са някаква въображаема величина. Законите се правят по поръчка. Правят се от нескопосани слуги на мутрите, които ни управляват.

  Не искате ли да кажете СТИГА ТОЛКОВА и ОСТАВКА! Искаме си държавата!“

  Тоест, протестът е ПОЛИТИЧЕСКИ и иска събаряне на властта. Бил „последен рубеж“…..

  Е, няма начин, този път излизам в подкрепа на Банско. И на държавата СИ!

 5. Мисля да дойда. От протестите срещу Орешарски не съм била на площада, но с кеф ще изляза да викна „зелени боклуци“.

 6. „Комисарят по екологията Кармену Вела каза пред БНТ, че досега няма такива нарушения“. Точно! Утре ще е цялото интервю, излъчено, но точно това каза комисарят. За ужас на зелените рекетьори.

Коментарите са ограничени.