Убитият бизнесмен Петър Христов ще бъде кремиран след поклонение

Петър Христов Снимка: borbabg.com
Тялото на убития бизнесмен Петър Христов ще бъде кремирано, а урната ще бъде положена в гробищата във Велико Търново.
Това е решението на неговото семейство, каза кметът на Самоводене Николай Милаковски, който ще обяви и ден на траур в селото, където е израснал 49-годишният Христов.

Готви се и поклонение в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ във Велико Търново. Очаква се то да е от 12 часа в петък, но всичко зависело от това кога прокуратурата ще освободи тялото и то ще бъде предадено на близките.

„Предложих на майка му Момка Манолова траурната процесия да мине през Самоводене, защото местните хора много го тачеха и искат да се простят с Петър. Обмисляме катафалката да мине по улиците на селото, покрай родната му къща. В същия ден ще е обявен и траур в Самоводене. Какво ще решат роднините на покойния бизнесмен обаче, все още не се знае“, каза пред „Труд“ Милаковски.

Опелото на разстреляния бизнесмен пък щяло да е в Преображенския манастир в тесен семеен кръг.

49-годишният Петър Христов бе прострелян в понеделник малко след 10 часа пред офиса си на ул. „Ралевица“ в София. Бизнесменът бе откаран във ВМА, но въпреки опитите за реанимация – почина в 10.49минути.

По непотвърдени данни, Христов е пронизан от пет куршума – три в гърдите, един в главата и един в шията. По него е стреляно с чешки картечен пистолет „Скорпион“.

Разследващите обявиха, че проучват всички възможни версии за убийството на Петър Христов – от лични мотиви до нарушени бизнес интереси. Няма информация той да е получавал заплахи за живота си и се е движел без охрана.