Борислав Сарафов: Нямаме съмнения, че убиецът от Нови Искър е Росен Ангелов (допълнена)

Борислав Карафов Кадър: Канал 3

Мотивът за убийствата е смесен – емоционален, че е отхвърлен любовник, и финансов, каза Борислав Сарафов

56-годишният Росен Ангелов е убил шестимата в Нови Искър, след което се е самоубил. В нас няма никакво съмнение кой е извършителят на шесторното убийство в Нови Искър. Както стана ясно на предишния брифинг, спрямо Росен Ангелов са приети процесуални действия.

Това каза директорът на Националната следствена служба (НСлС) и заместник на главния прокурор по разследването Борислав Сарафов на брифинг, който тече и в момента.

Последните дни с нарастващ интерес чета становища на експерти. Колкото повече чета, коментарите повече ме забавляват, каза Сарафов.

На Ангелов беше повдигнато задочно обвинение, но не успяхме да го изправим пред съда, защото беше намерен мъртъв. Какви са доказателствата по отношение на авторството на смъртта му, ще ви обясним подробно, добави той.

„Едно и също оръжие е умъртвило както Кети Кюхова, така и останалите в къщата в Нови Искър. Със същото оръжие се е самоубил и Росен Ангелов. По ръцете има натривки и барутни частици, същите, които се намират и в неговото тяло. Тоест той е умъртвен със същото оръжие. На местопроизшествието са намерени и иззети дрехи с кръв – те са на Росен Ангелов а кръвта на Кети Кюхова и Неделчо. Имал съм малко дела, по които доказателствата са били толкова обилни и красноречиви. За нас несъмнено Росен Ангелов е извършител на шесторното убийство“, каза Борислав Сарафов.

Кадър: Канал 3

На 7 януари бе открит трупът в Луково. Бе извършен оглед на трупа и самата постройка и бе назначена експертиза на тялото, заяви прокурор Наталия Николова по повод на убийството в Нови Искър по времена брифинг.

„При аутопсията е установено, че входната рана е в слепоочната област. Смъртта е настъпила бързо и е била неизбежна. Смъртта е от края на трето-четвърто денонощие, т.е. той се е самоубил в петък – 5 януари“, каза прокурорът.

„При комплексната оценка, а именно положението на тялото и ръката на Ангелов, заедно с допълнително поставения елемент и направлението на изстрела, показват, че Ангелов е могъл да възпроизведе изстрел със собствената си ръка“, каза тя, слагайки

По долните крайници има едно нараняване, което е с много голяма давност – 10-15 дни. В тялото му не се доказва наличие на етилов алкохол. Не се доказва наличие на морфин, метаамфетамин, метадон и каквито и да е упойващи вещества“, каза тя.

„Последното му влизане в интернет е от четвърти. Гледал е изключително гнусни сайтове за детско порно“, добави Сарафов.

Мотивът за убийствата е смесен – емоционален, че е отхвърлен любовник, и финансов. Кети се е занимавала с почистване на домове на заможни хора. Някои от тези домове Росен Ангелов е искал да ограби. Искал е от Кети да му предостави достъп с ключ и код за алармената система до домовете. Това е била причината за разрива. Тогава Кети е разбрала, че любовта му не е била съвсем безкористна и сърдечна. Това всъщност е била една от истинските причини той да я затрие от лицето на земята. За връзката й са знаели всички роднини, това е била причината да затрие всички, които са знаели за това, разказа Борислав Сарафов.

Заинтересовани са тези хора от разкриването на убийството й. Това са хората, които той е сметнал, че трябва да заличи, допълни той. ДНК-анализът е неопровержимо доказателство, че някой е автор на едно престъпление. Още през август 2007 г. Росен Ангелов има полицейска регистрация и от него е взет както дактилоскопен материал, така и ДНК материал. Веднага след заключението по ДНК анализа нямахме съмнение, че става дума за Росен Ангелов. ДНК-материал от него има в базата данни на НИКК, допълни Сарафов.

„Действията на Росен Ангелов – тежък социопат, не бихме могли да вникнем в емоционалните му мотиви за тях. Никой нормален човек няма да убие просто така 6 души. Хронологично първо е убийството на Кети“, добави шефът на следствието.

„С оглед всички факти мога да ви кажа, че убийството е станало в тъмната част на денонощието на 31-ви срещу 1-ви. Евентуално първото убийство е станало след 19,30 часа в района около къщата, където е намерено семейството. Кети Кюхова е излязла да разходи кучето си и около 23 часа е извършено и петорното убийство. Тялото на Кети е изхвърлено след това. Роднините на Кети са я търсили през времето, когато я е нямало. Росен Ангелов е превозил тялото на Кети с джипа. Той е знаел къде Кюхова разхожда кучето“, каза главният разследващ полицай в СДВР Стойно Цветков.

Очаквайте подробности!

2 Comments

 1. „Стигнахме до там, че днес за нас е по-важно да оцелеем, отколкото да живеем. Призовавам да си възвърнем разума.“

  Ориана Фалачи

 2. Стреляха по един данъчен шеф, неуспешно. Но след това убиха бизнесмена Петър Христов, приближен до върховете на властта. И аха да го изкарат светец благодетел. Но ако чете внимателно човек, Цветан Цветанов деликатно взе да се разграничава от него…

  За убитият започнаха да излизат твърдения, че е рекетьор, човек от борческия бизнес, авер на сикаджиите и Борисов. Самият той приживе не е отричал връзките си с борческия бизнес и СИК.

  След смъртта му мнозина са си отдъхнали и са черпили, казват хора от бизнеса. Защото убитият рекетирал е до последно, взимал е дори пари в брой с разни обещания от много по-дребни от него бизнесмени, и не е връщал. Използвал е властта за натиск, ако някой му откаже, почват данъчни проверки, тормоз от полиция, мутри.
  Работел е в комбина с Котарака на Борисов – Сталийски по някои сделки за „усвояването” на активите на КТБ. С убийството му някой иска да каже нещо на Борисов. Наглостта има предел. Някой се е осмелил да отвръща – на мафиотски методи, мафиотски отговор.

  Много читатели се чудят защо медиите започват да приказват, чак като убият някого, а не преди това.

Коментарите са ограничени.