Делян Пеевски: Днес задкулисието само излезе на светло

Делян Пеевски. Снимка: "Фокус"

Депутатът и бизнесмен атакува представената днес „Бяла книга за медийната свобода в България“

Днес задкулисието само излезе на светло, за да представи поредния си пасквил, наречен „Бяла книга за медийната свобода в България“. Това се посочва в обръщение на народния представител от ДПС Делян Пеевски, изпратено до медиите.
Публикуваме пълния текст на позицията:

Днес задкулисието само излезе на светло, за да представи поредния си пасквил, наречен „Бяла книга за медийната свобода в България“. Тези, които години наред узурпираха истината и менторстваха над обществото, за да прикрият истинската си същност, тези – които надменно приемат себе си за „елита“ на нацията, се събраха днес в луксозен хотел, за да се „оплачат“ пред представителите на Европа, че в България вече има мнение, различно от тяхното, че има медии, които ги разобличават.

Да има. Удовлетворен съм от факта, че притежаваните от мен „Телеграф“ и „Монитор“ разказаха на хората за олигарсите Иво Прокопиев, Огнян Донев и Сашо Дончев, но най- вече, че нашият труд дава своя резултат – тези хора, ограбили страната ни, вече са под светлината на прожектори и това ги е изнервило до краен предел. Няма да ме уплашат жалките им мероприятия, фалшивата пропаганда и несъстоятелни тези.

Защото аз не съм олигарх, не съм приватизирал без пари „Каолин“ или „Софарма“, не притежавам соларни паркове за скъпа електроенергия, не притежавам газопреносни мрежи и не богатея от таксите, плащани от хората, не използвам пенсионните спестявания във фондовете за лично финансиране, не продавам прескъпи лекарства, не укривам данъци, не водя съдебни искове срещу своята Родина и не я клеветя в Брюксел или зад океана, аз, господа олигарси Прокопиев, Донев и Дончев, притежавам само медии, с които да разобличавам такива като вас. И ще продължа да го правя, защото вярвам в истината, в правото на всеки да изразява мнението си свободно, вярвам в бъдещето на България и не съм част от т.н „Преход“, ограбил страната ни, към който вие всички принадлежите.

Гледам ви събрани заедно – Прокопиев, Донев и Дончев, българските олигарси, приватизирали икономиката на страната, узурпирали националните телевизии и съдебната система, създатели на политически проекти (като ДСБ и „Да, България“) и на мрежи от зависими НПО-та за уличен натиск, слезнали от луксозните си лимузини в петзвездния хотел „Балкан“, да обяснявате на придворните си журналисти и зависими грантаджии как трябва да „изглежда“ медийната среда, след като до скоро нямаше друга медия или друго мнение, различно от вашите, неминуемо ви асоциирам с мафиотите от филма „Кръсникът“, събрани на фамилна среща. Липсва само Вашия създател – „Капо ди тути капи“ Иван Костов. Но колкото и романтичен да изглежда днес „Кръстникът“, времената вече са различни, а вашето време исторически изтича.

8 Comments

  1. Разбира се, че основните врагове на мафиотския клан на Пеевски и Борисов ще са хората в дясно и ориентирани на запад. За мутрите Пеевски и Борисов и техните слуги всичко, което е против корупцията им става враг номер едно. Може и по платените им тролове да го забележите.

    • Кое по-точно ви ситуира в дясно, ако не е тайна? Това, че навсякъде го повтаряте? Ако аз съм черен, но навсякъде тръбя, че съм бял, това дали ще ме промени? Вие гласувахте заедно с БСП и ДПС против увеличението на цената на билета в София – абсолютно ляво поведение, цяла България през данъците си да плаща билетчето на двойно по-богатите софиянци. Това е показателно. Но не е единственото – вие нямате никакъв морал, никакви задръжки, никакво уважение към инакомислещите – традиционни белези на една дясна партия. За христичнство и ценности да не споменаваме. Вие сте същите антихристи като позитанските си колеги и сте двойно по-виновни от тях, защото лъжете хората, че сте „десни“. Десни били… я по-добре научете какво е това, а после го повтаряйте като мантра. Всъщност, това е допълнителен щрих към образа ви на еадикални, безмозъчни комунисти – тоталната ви неграмотност и отблъскващо, арогантно невежество. Гарнирано с надменност и някакво необяснимо чувство за превъзходство (без всякакво покритие, както отбелязах), поведението ви е напълно достатъчно като обяснение за плачевните ви резултати на избори. Но да не се впускам в анализи на вашата несъстоятелност – мисля, че оценката ви е дадена еднозначно и недвусмислено – първо от избирателя, когото с присъщата си наглост можете да обявите и за глупав. Но големият ви проблем е, че големите европейски демокрации са ви дали същата оценка и за тях няма как да кажете, че са глупави и не разбират какво е демокрация, какво е ляво и какво – дясно, нали? Е, мисля, че бях достатъчно изчерпателен.

    • Кажи нещо за изнесените от Пеевски факти. Заклинанията ти не са интересни.

  2. Абсолютно е прав Пеевски. Друг е въпросът доколко неговата кожа е чиста, но това не променя и не прави невалидни изнесените факти!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.