Делян Пеевски: Днес задкулисието само излезе на светло

Депутатът и бизнесмен атакува представената днес „Бяла книга за медийната свобода в България“

Днес задкулисието само излезе на светло, за да представи поредния си пасквил, наречен „Бяла книга за медийната свобода в България“. Това се посочва в обръщение на народния представител от ДПС Делян Пеевски, изпратено до медиите.
Публикуваме пълния текст на позицията:

Днес задкулисието само излезе на светло, за да представи поредния си пасквил, наречен „Бяла книга за медийната свобода в България“. Тези, които години наред узурпираха истината и менторстваха над обществото, за да прикрият истинската си същност, тези – които надменно приемат себе си за „елита“ на нацията, се събраха днес в луксозен хотел, за да се „оплачат“ пред представителите на Европа, че в България вече има мнение, различно от тяхното, че има медии, които ги разобличават.

Да има. Удовлетворен съм от факта, че притежаваните от мен „Телеграф“ и „Монитор“ разказаха на хората за олигарсите Иво Прокопиев, Огнян Донев и Сашо Дончев, но най- вече, че нашият труд дава своя резултат – тези хора, ограбили страната ни, вече са под светлината на прожектори и това ги е изнервило до краен предел. Няма да ме уплашат жалките им мероприятия, фалшивата пропаганда и несъстоятелни тези.

Защото аз не съм олигарх, не съм приватизирал без пари „Каолин“ или „Софарма“, не притежавам соларни паркове за скъпа електроенергия, не притежавам газопреносни мрежи и не богатея от таксите, плащани от хората, не използвам пенсионните спестявания във фондовете за лично финансиране, не продавам прескъпи лекарства, не укривам данъци, не водя съдебни искове срещу своята Родина и не я клеветя в Брюксел или зад океана, аз, господа олигарси Прокопиев, Донев и Дончев, притежавам само медии, с които да разобличавам такива като вас. И ще продължа да го правя, защото вярвам в истината, в правото на всеки да изразява мнението си свободно, вярвам в бъдещето на България и не съм част от т.н „Преход“, ограбил страната ни, към който вие всички принадлежите.

Гледам ви събрани заедно – Прокопиев, Донев и Дончев, българските олигарси, приватизирали икономиката на страната, узурпирали националните телевизии и съдебната система, създатели на политически проекти (като ДСБ и „Да, България“) и на мрежи от зависими НПО-та за уличен натиск, слезнали от луксозните си лимузини в петзвездния хотел „Балкан“, да обяснявате на придворните си журналисти и зависими грантаджии как трябва да „изглежда“ медийната среда, след като до скоро нямаше друга медия или друго мнение, различно от вашите, неминуемо ви асоциирам с мафиотите от филма „Кръсникът“, събрани на фамилна среща. Липсва само Вашия създател – „Капо ди тути капи“ Иван Костов. Но колкото и романтичен да изглежда днес „Кръстникът“, времената вече са различни, а вашето време исторически изтича.

8 Comments

  1. Няма ли Кой най после да гръмне тая дебела свиня

  2. Ako imah fizionomiata na tova prase nikoga ne bih se pokazal pred balgarire!!!!

  3. Разбира се, че основните врагове на мафиотския клан на Пеевски и Борисов ще са хората в дясно и ориентирани на запад. За мутрите Пеевски и Борисов и техните слуги всичко, което е против корупцията им става враг номер едно. Може и по платените им тролове да го забележите.

    • Кое по-точно ви ситуира в дясно, ако не е тайна? Това, че навсякъде го повтаряте? Ако аз съм черен, но навсякъде тръбя, че съм бял, това дали ще ме промени? Вие гласувахте заедно с БСП и ДПС против увеличението на цената на билета в София – абсолютно ляво поведение, цяла България през данъците си да плаща билетчето на двойно по-богатите софиянци. Това е показателно. Но не е единственото – вие нямате никакъв морал, никакви задръжки, никакво уважение към инакомислещите – традиционни белези на една дясна партия. За христичнство и ценности да не споменаваме. Вие сте същите антихристи като позитанските си колеги и сте двойно по-виновни от тях, защото лъжете хората, че сте „десни“. Десни били… я по-добре научете какво е това, а после го повтаряйте като мантра. Всъщност, това е допълнителен щрих към образа ви на еадикални, безмозъчни комунисти – тоталната ви неграмотност и отблъскващо, арогантно невежество. Гарнирано с надменност и някакво необяснимо чувство за превъзходство (без всякакво покритие, както отбелязах), поведението ви е напълно достатъчно като обяснение за плачевните ви резултати на избори. Но да не се впускам в анализи на вашата несъстоятелност – мисля, че оценката ви е дадена еднозначно и недвусмислено – първо от избирателя, когото с присъщата си наглост можете да обявите и за глупав. Но големият ви проблем е, че големите европейски демокрации са ви дали същата оценка и за тях няма как да кажете, че са глупави и не разбират какво е демокрация, какво е ляво и какво – дясно, нали? Е, мисля, че бях достатъчно изчерпателен.

    • Кажи нещо за изнесените от Пеевски факти. Заклинанията ти не са интересни.

  4. Абсолютно е прав Пеевски. Друг е въпросът доколко неговата кожа е чиста, но това не променя и не прави невалидни изнесените факти!

Коментарите са ограничени.