Цацаров: ДНК експертизата на Росен Ангелов е направена в частна лаборатория

Сотир Цацаров Снимка: Пресцентър на прокуратурата

ДНК експертизата на Росен Ангелов бе направена в частна лаборатория. Това каза гл. прокурор Сотир Цацаров.

Той бе изслушан на заседанието на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента във връзка с шесторното убийството в Нови Искър, съобщава Фокус.

Във връзка с бързата ДНК експертиза за убийството на Росен Ангелов, Цацаров обясни, че тази експертиза се прави в частна лаборатория.

„Така нареченият Научноизследователски институт към МВР (НИК) среща изключителни трудности както със своето обезпечаване, така и със своя статут. Утре предстои среща с гл. секретар на МВР и с директора на НИК, на която ще обсъждаме въпроса“, коментира Цацаров.

Той поясни, че има уверенията на министър-председателя Бойко Борисов, че финансови средства могат да бъдат осигурени за този институт.

Главният прокурор обясни, че за прокуратурата не съществува съмнение, че извършителят на шесторното убийство в Нови Искър е Росен Ангелов и че той се е самоубил.

„В публичното пространство бяха изнесени множество версии. Продължават да се изнасят версии от хора, експерти и от хора, които твърдят, че са експерти. Задават се много въпроси, но съпоставката на фактите и на целия доказателствен материал не опровергава тези два извода“, каза още Цацаров по повод съмненията, че Ангелов е „самоубит“.

1 Коментар

  1. ЧАСТНА? И КАКВА БАЗА ДАННИ ИЗПОЛЗВА ЧАСТНАТА ЛАБОРАТОРИЯ ОЩЕ ДОКАТО ГО ТЪРСЕХА, ЗАЩОТО МАЙ САМО ПОЛИЦЕЙСКАТА ИМА НЯКАКВА БАЗА? И КОЙ ГАРАНТИРА, ЧЕ Е ДОСТОВЕРЕН РЕЗУЛТАТА, ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА СВЕТКАВИЧНИЯ РЕЗУЛТАТ – МАЙ В НАЙ-РАЗВИТИТЕ ТЕХНОЛОГИЧНО СТРАНИ СТАВА ПО-БАВНИЧКО?

Коментарите са ограничени.