Банско и целият Югозапад дойдоха в София да кажат, че обичат планината (снимки)

Снимки: Вевести.бг

Жители и бизнес в региона категорично казаха „не“ на зеления рекет

Между 5000 и 6000 души не само от Банско,но и целия Югозападен район на България се събраха днес на кръстовището на „Витошка“ и „Патриарх Евтимий“ и потеглиха към центъра в защита на развитието на туризма в Банско, Пирин, строежа на втора кабинкова линия и в подкрепа на решението на правителството за планината.

В шествието взеха участие както вицепремиерът Валери Симеонов, така и кметът на Банско Георги Икономов, служители на „Юлен“ и  стотици представители на различните общини от Югозападния регион на България.

Всички те издигнаха лозунги и плакати в подкрепа на развитието на туризма в региона и против рекета на група еколози, които от София е опитват да командват развитието на ски-туризма както в Банско, така и в други региони на страната.

За мащаба на митинга може да се съди по факта, че се простря в плътни колони от бул. „Патриарх Евтимий“ до „Солунска“.

В шествието имаше и защитници на Витоша и радетели за нейното развитие като ски-център, спиран отново от изключително ресктиркивните норми, заложени в плана за управление на планината.

Преди дни „Витоша ски“ заяви, е е готова да инвестира 70 милиона евро за развитието на нови ски лифтове и влекове и за по-достъпна планина за спорт и отдих на софиянци.

1 Коментар

  1. Оказа се, че сега екорекетьорите са подхванали Витоша!

Коментарите са ограничени.