Тихомир Безлов: Петър Христов вероятно е убит със снайпер

Експертът Тихомир Безлов. Кадър от БНТ

Петър Христов вероятно е убит със снайпер. Това коментира пред БНТ Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

Комуникацията на МВР с медиите е професионален проблем. Начинът, по който се разви дискусията, беше изключително хаотичен, каза Безлов.

„Има две гледни точки, връщаме ли се към мутренските времена. Единият отговор е – има тенденции, а другият – това е аномалия. И в двете обяснение има смисъл. Имаме два случая по отношение на убийствата – един опит и едно осъществено. И двата са много професионални. Вероятно говорим за снайпер. Такъв опит не сме имали поне от 5-6 години. Вторият случай е с оръжието в Нови Искър. И там говорим за професионално убийство.

Обикновено, когато беше дългата серия, имахме години с по три убийства на месец, припомни Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

49-годишният Петър Христов бе прострелян в понеделник сутринта пред офиса си на ул. „Ралевица“ в София. Бизнесменът бе откаран във ВМА, но въпреки 30-минутните реанимационни действия – почина.