Бойко Борисов се извини за задръстванията и притесненията покрай Председателството

Юнкер и Борисов Снимка: @EU2018BG

Премиерът Бойко Борисов се извини на хората за притесненията през тези два дни заради засилената полицейска охрана и задръстванията.

Той благодари за подкрепата и за всичко, което ЕК прави за България.

Ако има нещо, за което България ще настоява и ще държи твърдо, това е темата за кохезионните фондове, заяви премиерът Борисов на съвместната пресконференция в НДК с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, цитиран от БТА.

Той коментира и темата за Западните Балкани и посочи, че най-безрисковата перспектива за ЕС е да се изгради инфраструктура на Балканите, която да осигурява свързаност. Това не само не носи риск на ЕС, а ще даде възможност за по-голяма конкурентоспособност, повече туризъм и сближаване на хората в целия съюз,посочи Борисов.

Българското председателство се състои в ключов момент за Европа и за нейното бъдеще, заяви председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер. „Ние сме до голяма степен на едно мнение по приоритетите и за българското, и за австрийското председателство, което следва“, посочи  той.

Юнкер отбеляза голямото значение на подобряването на свързаността.

Преди пресконференцията беше подписано споразумение за най-големия до момента проект в България, гарантиран със заем от Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ) , който е централен стълб на плана „Юнкер“ за растеж и работни места в Европа.