Радан Кънев пак нападна ГЕРБ: Убитият Петър Христов редял листите в Търново

Радан Кънев. Снимка от бТВ

Убитият бизнесмен Петър Христов не беше просто приятел на ГЕРБ, той беше политически господар – редеше листите във Велико Търново.

Това обяви в предаването „Лице в лице” по бТВ зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев.

По думите му проблемът е в това, че политическата и икономическата власт са в едни ръце. Бойко Борисов е съсредоточил в себе си цялата власт – и политическа, и икономическа, и разбира се, властта на другите партии, коментира Кънев.

Той предупреди, че приетият от парламента антикорупционен закон няма нищо общо с румънския модел, както управляващите се опитват да внушат.

България открай време има антикорупционен закон и това е Наказателният кодекс, каза още десният политик.

Радан Кънев призова също да се ревизира и, ако трябва да се прекрати, договорът между Столичната община и „Витоша ски”. ДСБ отдавна настоява парк Витоша да се отвори и за летен, и за зимен туризъм, в момента не става за никакъв вид туризъм, каза още зам.-председателят на ДСБ.

Радан Кънев се извини след невярното твърдение, че общинарите на ГЕРБ били гласували договора на „Витоша ски“ с общината, защото по това време /средата на 2007 година/ ГЕРБ изобщо не е била учредена. Но пък посочи, че по това време Борисов е бил кмет и носел вина.

Така Радан Кънев оневини десните съветници от няколко формации, които на ппрактика са имали мнозинство в местния парламент.