БСП да гласува против Истанбулската конвенция, реши пленумът на партията

БСП Централа, Позитано 20

БСП ще гласува против ратификацията на Истанбулската конвенция. Това стана ясно, след като Пленумът на БСП възложи на парламентарната група на партията да се обяви срещу документа.

Дебатите по точката продължиха близо 5 часа. „За“ решението гласуваха 61 членове, „против“ – 25 и „въздържали се“ – 7, с което то е било прието.

По време на заседанието Сергей Станишев и Корнелия Нинова са били на коренно противоположни позиции и са влезли в остър сблъсък. Пред журналисти по-рано днес Станишев заяви: “ „Малко бях учуден от тази спешна реакция, непосредствено след празниците, толкова категорична. Само до преди един месец позицията на Съвета на ПЕС чрез гласуване по резолюцията, където има изричен текст „подкрепяме Истанбулската конвенция“, е подкрепена от БСП“.

Преди наалото на пленума и бизнесменът Геоги Гергов се обяви за ратификацията и против предложението на Нинова.

1 Коментар

  1. Негодникът Георги Гергов, руски гражданин и слуга на руските интереси, се обявява за ратификацията на истанбулската конвенция. Ето, всичко си идва на мястото. Няма да закъснее справедливата оценка за престъпните му и противобългарски деяния. Няма да закъснее и народното отвращение от него.

Коментарите са ограничени.