Младен Маринов: Справяме се повече от добре

Младен Маринов Кадър: bTV

„Не бих казал, че капацитетът на МВР пада. В условията, които работим, колегите се справят повече от добре”. Това заяви пред bTV главният секретар на МВР Младен Маринов.

Той потвърди тезата на главния прокурор Сотир Цацаров, че големият брой престъпления напоследък нямат връзка с Европредседателството.

Предприети са всички мерки, за да бъд арестуван българинът, който подава от чужбина фалшиви сигнали за бомби. „Има данни, че лицето не е в най-добро психологическо състояние. Анализът на разговорите ни дава основание да смятаме, че това не е нормално поведение”, заяви Маринов.

Извършителят на шесторното убийство в Нови Искър е самоубилият се Росен Ангелов, потвърди за пореден път главният секретар. Мотивът за убийството на Кети Кюхова бил прекъсването на интиманата им връзка и отказът й да му даде достъп до къщи, които чистела, а Ангелов искал да ограби. Семейството й пък било избито, за да се прикрият всички следи.

„От разследването имаме информация, че тя е избягвала срещи с него. Росен й е предал нейни неща чрез посредник. На 31 декември срещата между тях е протекла много бързо. Най-вероятно Кети е тръгнала да бяга, тъй като е убита в гръб с 3 куршума и още един контролен изстрел в главата. Той е искал да заличи съвсем съзнателно всички възможни следи, които водят към него”, заяви Маринов.