Корнелия Нинова във Фейсбук: Не съм подкрепила Истанбулската конвенция в Лисабон

Корнелия Нинова Снимка: Пресцентър на БСП

И като политик, и като жена винаги ще се боря за правата на жените, коментира лидерът на БСП

„Във връзка с горещия дебат “за” и “против” ратификацията на Истанбулската конвенция, г-н Цветан Цветанов лъже, че по време на заседание на съвета на ПЕС в Лисабон съм подкрепила конвенцията.“

Това пише във фейсбук профила си лидерът на БСП Корнелия Нинова.

На нито един международен форум не съм гласувала за нея. ГЕРБ, очевидно ползвайки вътрешна информация от ПЕС, подвеждат българските граждани. Те показват списък с регистриралите се за участие във форума, представяйки го като списък на гласувалите. Позицията ми е последователна и ще остане такава отначало и докрай, допълна соцлидерът.

И като политик, и като жена винаги ще се боря за правата на жените. Но също така винаги ще се боря против това жените да бъдат употребявани като знаме за налагане насила на българското общество на джендър идеологията и т.нар.социален,а по същество трети пол, както и срещу въвеждането им в българските училища. Да пазим децата, пише още Нинова.

2 Comments

  1. Моля хората от ГЕРБ, които имат възможност, да изяснят, че тази не само лъже, ми клевети Цветанов, че лъже! Както е записано в коментара с автор 1), цитирам – : „Няма нито един глас „против“. Делегатите от Швеция са гласували „въздържал с“ иса направили декларация в тази връзка.“. И да се заяви публично, че Корнела ПАК лъже!

    Не може ли да съберете всички гадости от БСП по повод Конвенцията и да уведомите ПЕС (не Станишев) за това, което изсипаха!

  2. По време на заседание на ПЕС е приета със 188 гласа резолюция, озаглавено Прогресивна Европа. В тази резолюция е включена подкрепата за Истанбулската конвенция и решението да се настоява пред всички правителства за нейното ратифициране. Няма нито един глас „против“. Делегатите от Швеция са гласували „въздържал с“ иса направили декларация в тази връзка. Анита Мей да си каже открито, как е гласувала, не да увърта – въздържал се или за, защото е очевидно, че не може да е против. Предвид патологичния й навик да послъгва, ще й напомним, че има и свидетели, освен протоколите.

Коментарите са ограничени.