Само във Вевести: Пълен текст на Истанбулската конвенция и Обяснителния доклад

Голям и очакван интерес предизвикаха текстовете както на Истанбулската конвенция, така и на Обяснителния доклад към нея.

Двата документа бяха публикувани последователно единствено във Вевести.бг и бяха прочетени от около 10 000 души всеки.

С това като медия смятаме, че изпълняваме едно от основните задължения на журналистиката – да информираме максимално подробно обществото по важни и злободневни въпроси.

Особено важен е Обяснителният доклад, който съдържа тълкувания и разяснения

Заради продължаващите спорове по въпроса за конвенцията, големия интерес и убеждението, че читателите трябва да си съставят лично мнение от първоизточника и за ваше улеснение тук отново ви предлагаме линкове към двата документа.

Истанбулска конвенция

Обяснителен доклад към Истанбулската конвенция

4 Comments

  1. … Тиквата ще го отнесе отново и па няма да изкара Мандата от простотия и па сички ще му се смеят и подиграват на простотията.

  2. чл. 313 е страшен:“Освен това, когато се гарантира, че се дава тълкуване, отчитащо особеностите на пола, на всяко от основанията по конвенцията, Страните могат, ако желаят, да разширят тълкуването спрямо лица, които са гейове, лесбийки, бисексуални или транссексуални и които също може да са изправени пред особени форми на преследване и насилие, свързано с пола.“ Това ще рече, че всеки бежанец представил се за тъкав може да влиза в страната и нямаме право да го върнем. Защита на жените друг път, пълна педерастия

  3. Отдавна я публикуваха в епицентър. Още преди две седмици с обяснителния доклад. Много хора я прочетоха спокойно, знаят за какъв бъркоч иде реч

Коментарите са ограничени.