Жители на Сопот: Огнено кълбо падна в Средна гора

Военните са били уведомени за случая
Метеорит
Снимката е илюстративна.

 

Жители на Сопот твърдят, че снощи в Средна гора е паднал малък метеорит, съобщи БНТ. Според местни хора огнено кълбо е паднало в планината с гръм.

Военните са били уведомени за случая.

От земята метеорътът изглеждал с големината на топка за тенис. Кметът на Сопот Веселин Личев пък каза, че според други свидетели, обектът „не е бил по-голям от пералня“.

„Първо го помислих за самолет, но после разбрах, че не е. Като падна, гърмът не беше като от гръмотевица“, каза един от свидетелите. Според кмета на Сопот няма място за притеснение, защото парчето скала е било с малки размери. „Няма никакви поражения и опасности, нито в населените места, няма никакви проблеми“, обобщава Личев.

Първи огненото кълбо забелязва Андрей Найденов, когато се качва в колата си със своята приятелка миналата вечер.

„Очаквах даже земетресение, нещо от удара. В Сопот като зареждах, ми казаха, че са чули гръм”, разказа Найденов, цитиран от Dnes.bg.

След като забелязва огненото кълбо, Андрей пише статус във Фейсбук и открива, че не е единственият, който го е забелязал.

„Явно става дума за метеорит. Много свидетели ми се обадиха. Няма притеснение, едва ли ще се намери в планината това нещо”, разказва кметът Веселин Личев.

15 минути след падането от мястото излизал дим. В района има военни поделения, но през това време те не са извършвали дейност.