Акция на Вевести: „Слез от колата, прати ни селфи“

През зимата Юлиан Попов се включи в кампанията на Вевести.бг за по-чист въздух в София.

Продължава инициативата на Вевести.бг да слезем от колите и да ползваме градския транспорт в името на чистия въздух.

За да не си помислите, че хората, които вече се включиха в кампанията ни, се качват в градския транспорт само за да си направят селфи, споделяме две нови публикации от фейсбук профила на бившия министър Юлиан Попов, който беше сред първите, които ни изпратиха снимка:

Сядам в такси и казвам: “Ще ме закарате ли до Орлов мост?”. “Не!”. Кресвам: “Вие защо не си намерите друга работа!” Мълчи. Кълна на UBER. Мълчи. Друг таксиджия ми беше казал: “Как шъ имъ Убър, шъ ги избиим с колегите!” Излизам и тръшвам вратата на почти разпадналата се и без това кола. Качвам се на рейса. Питам плахо шофьора: “Продавате ли билети?” “Разбира се.” Нов автобус, отоплен, не мирише на цигари, движи се бързо. Наложи ми се да ходя три минути повече, което беше още един плюс. Пристигнах за срещата си на секундата. А защо въобще тръгнах първо към таксито, не знам. Навиците и предразсъдъците трудно се избиват.

Снимка от фейсбук профила на Юлиан Попов.

На път за аерогарата със Софийското метро с багаж за 5 дни след 15 минути разходка в хубавото време до метростанцията. Спокойно, седиш си, четеш си, пишеш, разглеждаш хората. И спестих още 10 лева. И шепа ФПЧ.

Всеки може да изпрати снимка

Участвайте в акцията на Вевести, изпратете ни ваша снимка в градския транспорт на адрес [email protected] с кратък текст за вас и защо пътувате с обществен превоз!