Уляна Пръмова става шеф на Дирекция „Информация“ на БНТ

Уляна Пръмова Снимка: БНТ

Уляна Пръмова поема поста директор на дирекция „Информация“ в БНТ, съгласно приетото днес решение на Управителния съвет, съобщиха от държавната телевизия.

На тази позиция тя ще отговоря за развитието на новините, публицистиката и информационните формати на обществената телевизия.

Уляна Пръмова е била генерален директор на Българската национална телевизия два мандата от 2004 до 2010 година, както и директор на дирекция „Информация“ в обществената телевизия. Богатата ѝ професионална биография включва още: завеждащ редакция „Студио БТА“ в Българската телеграфна агенция, управляващ директор в телевизия ВВТ, създател на новините на телевизия „Ден“, ръководител на отдел „Вътрешна политика“ във в. „Континент“, кореспондент на БНТ и БНР в Женева и Виена. Журналистическата ѝ кариера започва в БНТ като международен редактор.

Уляна Пръмова е завършила 9. Френска езикова гимназия в София, италианска филология в СУ „Св. Климент Охридски“ и гръцка филология в Атина. Владее френски, италиански, гръцки, английски, немски и руски език.