Бързи и яростни: Две патрулки преследваха колата на Десислава Радева (обзор)

Снимка от фейсбук страницата на Десислава Радева, архив

Сюжет като от „Бързи и яростни“ се разиграл снощи с участието на полцаи и първата дама.

Две патрулки на столичното Шесто РУ участвали в гонка с първата дама Десислава Радева, чиято кола не спряла, след като й размахали палка, съобщи в. „24 часа“.

Полицате опитали да спрат мерцедес, но колата продължила с мръсна газ. Последвало преследване, при което колата била настигната.

За изненада на полицаите мерцедесът бил кола на НСО, управлявана от шофьор на службата, а първата дама само се возела.

НСО: Първата дама не е карала

В никакъв случай г-жа Радева не е шофирала автомобила, не е имало преследване в София с патрулки. Тя е била в колата с охраната си и с шофьора, заяви шефът на НСО в оставка ген. Ангел Антонов, цитиран от „24 часа“.

Не става въпрос за инцидент, имаме нарушена координация между отделните служби – не са разпознати колите, категоричен бе ген. Антонов. Случват се подобни случаи, но ще търсим първопричината след като анализираме ситуацията, допълни той. Той обясни, че всички останали подробности ще ги разкаже след приключване на проверката.

Не става въпрос за гонки, нито за съпротива. Ще се разберем с колегите и ще си сътрудничим за изясняване на случая, каза ген. Антонов.

В момента извършваме проверка по цялостната ситуация около случая и ще се изяснят всички подробности и всичко, което се е случило. Докладват ми се нещата и ще се извършат и допълнителни проверки, докато имам тази възможност, допълни ген. Антонов.

Ако има нарушения от наша страна от колегите – ще се вземат мерки от ръководството. Ще го съгласувам с колегите от Жандармерията, които са си извършвали постоянната си работа, допълни той.

От МВР: Лаконично

От пресцентъра на МВР изпратиха лаконично съобщение по случая:

В хода на полицейска операция, в района на НДК снощи е извършена проверка на автомобил на НСО, обслужвал охранявано лице.

Директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов е разпоредил проверка, която да изясни всички обстоятелства по случая.

Каракачанов: Полицаите не са видели, че това е автомобил на НСО

Десислава Радева не е шофирала колата, която е била спряна за проверка от полицейски патрул, каза в предаването „Лице в лице” вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Той поясни, че полицаите не са забелязали лампите на автомобила на НСО, които може и да не са били включени. Тъй като това е голяма кола със затъмнени стъкла и това става вечерно време, са тръгнали след тях. При всеки случай, когато мине кола с тъмни стъкла и не е със специален режим на движение, тя се проверява, поясни Каракачанов.

По думите му после всичко се е изяснило, когато са видели, че това е кола на НСО и в нея се вози първата дама Десислава Радева.

Днес е трябвало да има среща между МВР и НСО, за да се изясни казусът, за да няма подобни недоразумения.

1 Коментар

Коментарите са ограничени.