БНТ в позиция: Кошлуков ще се извини за неприличните жестове в ефир, не сме страна в обществени спорове

БНТ няма да допусне да бъде провокирана или употребявана в какъвто и да е политически или частен икономически интерес.

Това се казва в позиция на генералния директор на медията Константин Каменаров, качена на сайта на медията късно снощи. Тя е по повод неприлични жестове, които водещият на „Още от деня“ и програмен директор Емил Кошлуков показа в предаването в петък и последвалите протести пред сградата на обществената телевизия.

Ето пълния тест на позицията

„Категоричен съм, че обществената телевизия обективно и професионално отразява всички гледни точки в обществото. Ние имаме конкретни и ясно дефинирани отговорности към нашите зрители и никога не сме се опитвали да скрием или да манипулираме истината. Няма причина екопротести да се провеждат пред БНТ и да бъдат обиждани журналисти, докато отразяват събитието – най-малкото, защото организаторите и лицата на тези протести са редовни гости в предаванията на националната телевизия.

Относно показването на неприлични жестове в ефир, БНТ категорично не толерира подобно поведение. Водещият на предаването ще бъде наказан и ще се извини публично. БНТ, а и която и да е телевизия, не е страна в обществените спорове и дискусии, а само платформа, в която се чуват позиции. Право на обществото е да бъде информирано и да реши чия гледна точка приема“.

6 Comments

 1. На хората на Борисов всичко е разрешено: Беновска -МЕКИ ПИШКИ,Кошлуков -НЕПРИЛИЧНИ ЖЕСТОВЕ…Демокрация бре ???Какво искате ???

 2. Емил Кошлуков щял да бъде наказан и накаран да се извини заради показването на жеста, с който беше обиждан от протеста на зелените пред БНТ?

  Жестът на Кошлуков беше цитат.
  Щом ще се наказваме за цитати, трябва да бъдат наказани и журналистите от всички медии, които си позволиха да цитират обръщението “бай Х@й” на Радан Кънев към премиера на България.

  Също така и фотографите, които снимат и разпространяват по медиите нецензурните протестни плакати.

  А авторите на нецензурните жестове и думи – да тържествуват.
  Тях никой няма да ги закачи – в България има свобода на словото и изразяването. 🙂

 3. Оставка заради жест, не (Недостойно е знам, но той попита госта защо)! Да ще се извини, ама вие си вижте защо го е направил, а не само на картинка! Значи може да се овикват журналисти и оператори в ефир, и на въпрос защо показват така – както е разпространена снимката – госта не пожела да отговори! Кой е виновен, че водещият задава неудобния въпрос май !? В подкрепа на Кошлуков!

Коментарите са ограничени.