Георг Георгиев призова Луковмарш да не се провежда

Георг Георгиев Снимка: Вевести.бг

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев призова да не се провежда организирания за събота Луковмарш и призова политиците да не спекулират с темата.

Призова ги също, порицавайки един тоталитарен режим, да не се опитват да оправдаят друг. Така той отговори на обръщението на ръководството на БСП до премиера Борисов, в което социалистите настояват да не се провежда Луковмарш, с който според тях се правят опити да се реабилитира фашизмът.

Георгиев подчерта, че през годините българският народ успява да устои както на нацисткия натиск, така и на терора на комунистите.

Да се обърна към всички политически партии да не спекулират с темата и да не се опитват по какъвто и да е начин за съмнителна временна изгода и дивидент да ползват този повод и той да дава възможност за това, опитвайки се да порицаем един тоталитарен човеконенавистен режим, да оправдаваме друг. Всички те са коствали човешки животи, всички те са поставяли страната в срамно положение, от което тя винаги е успявала да избяга и да покаже, че това не е нейната същност. И се надявам, че в събота няма да станем свидетели на едно такова събитие, което да постави срамно петно, каза Георг Георгиев, цитиран от БНТ.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.