Цацаров разпореди: Софийската окръжна прокуратура поема разследването за прегазената бременна жена

Сотир Цацаров Снимка: Пресцентър на прокуратурата

Софийската окръжна прокуратура поема разследването за катастрофата в Търнава, при която беше прегазена жена от 19-годишен шофьор. Това съобщиха от прокуратурата.

Разследването се мести в София след постановление на главния прокурор.

Днес той изиска незабавно материалите по досъдебното производство за бременната жена, прегазена от 19-годишен младеж в село Търнава.

Разпореждането на Цацаров е по повод на множество медийни запитвания, както и след сигнали до главния прокурор за необосновано забавяне в действията на компетентната прокуратура по повод на производството за прегазената жена, съобщиха от държавното обвинение.

Предстои да се преценят действията на Окръжната прокуратура във Враца до момента с оглед възлагане на разследването на друга прокуратура.

Катастрофата стана на 12 февруари, когато 35-годишната Миглена Данчева и 58-годишната й свекърва Румяна Шибилена бяха пометени в гръб на тротоара от 19-годишния Пламен Георгиев, който шофирал лек автомобил „Пежо“. По-младата жена, която е била бременна с третото си дете, загина на място.

Алкохолната проба на младежа, който е син на полицай от Бяла Слатина, бе отрицателна, но пробата за наркотици се оказа положителна за марихуана.

Шофьорът бе задържан за 24 часа, но след това е освободен и все още няма повдигнато обвинение срещу него, съобщиха по-рано от прокуратурата. Тепърва се чакат съдебно-медицинската експертиза на починалата жена, както и автотехническата експертиза. Има заведено досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост.

Пламен Георгиев не е осъждан до този момент.