Менда Стоянова в Брюксел: За България е важно да бъде запазено финансирането на традиционните политики за кохезия

Снимка: Пресцентър на ГЕРБ

Многогодишната финансова рамка преди всичко е сбор от политики, а после пари и разпределението им, каза тя

 

За България е важно да бъде запазено финансирането на традиционните политики за кохезия и обща селскостопанска политика. Те са важни за сближаването и насърчаването  на икономическия растеж.

Това заяви в Брюксел народният представител от ГЕРБ и председател на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова, която участва в среща между политическата група на ЕНП с представители на националните парламенти от партиите-членки на ЕНП.

Менда Стоянова коментира, че трябва да се търси баланс между традиционните политики и новите – като Европейския фонд за отбрана, Дигиталния пазар и др.

„Необходим е консенсус за целите, които искаме да постигнем в общия ни европейски дом. Многогодишната финансова рамка преди всичко е сбор от политики, а после пари и разпределението им. Като председател на Съвета на ЕС, България ще положи усилия за постигането на значителен напредък в разговорите за Многогодишната финансова рамка, защото в противен случай рискуваме забавяне и загуба на 1-2 години от новия програмен период“, отбеляза председателят на Комисията по бюджет и финанси.

Снимка: Пресцентър на ГЕРБ